INTERVENŢIA din Masivul Bucegi: Turiştii blocaţi pe Jepii Mici, recuperaţi de salvamontişti

Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni i-au recuperat, în noaptea de duminică spre luni, pe cei şase turişti care au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi, salvatorii ajutând, de asemenea, o familie cu patru copii care urcase pe platoul Bucegi să ajungă până la Piatra Arsă.

1137 afișări
Imaginea articolului INTERVENŢIA din Masivul Bucegi: Turiştii blocaţi pe Jepii Mici, recuperaţi de salvamontişti

INTERVENŢIA din Masivul Bucegi: Turiştii blocaţi pe Jepii Mici, recuperaţi de salvamontişti (Imagine: Justin Stavaru / Mediafax Foto)

Salvatorii montani i-au recuperat, în noaptea de duminică spre luni, pe cei şase turişti care, duminică seară, au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, în timp ce coborau spre staţiunea Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre ei avea crampe musculare, iar altul suferise o entorsă, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Salvamontiştii i-au coborât pe cei şase până în staţiunea Buşteni.

Tot duminică seară, salvatorii montani din Buşteni au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unei familii cu patru copii, care a urcat pe platoul Bucegi.

Turiştii au plecat către platou târziu şi i-a prins noaptea, ei neputând să mai ajungă până la Piatra Arsă, acolo unde îşi lăsaseră maşina.

Salvamontiştii i-au ajutat pe cei doi adulţi şi patru copii să coboare până la Piatra Arsă, de unde şi-au continuat drumul în siguranţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici