Intervenţie a salvamontiştilor în cazul a doi turişti care s-au rătăcit în Munţii Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea a doi turişti din Bucureşti care s-au rătăcit în Munţii Bucegi, în condiţiile în care pe munte este viscol şi vizibilitate scăzută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

299 afișări
Imaginea articolului Intervenţie a salvamontiştilor în cazul a doi turişti care s-au rătăcit în Munţii Bucegi

Intervenţie a salvamontiştilor în cazul a doi turişti care s-au rătăcit în Munţii Bucegi

Cei doi turişti din Bucureşti se aflau pe platoul Bucegilor, în zona Babele, nu au mai putut înainta din cauza vremii, pe munte fiind viscol, iar vizibilitatea este scăzută.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea celor doi turişti, în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, care nu au mai putut înainta, fiind dezorientaţi.

Alţi doi turişti, o tânără şi un tânăr, au fost ajutaţi să ajungă la Cabana Vârful Omu.

“Sunt doi bărbaţi. Erau pe platoul Bucegilor, în zona Babele. Salvamontiştii i-au găsit şi îi vor duce la refugiul Salvamont ca să stea acolo. Alţi doi turişti care erau pe creasta Bucşoiului au fost ajutaţi de cabanier la Cabana de la Vârful Omu”, a declarat Haiduc.

Salvamontiştii avertizaseră că iarna se întoarce în forţă în munţi, iar stratul nou de zăpadă depus poate atinge şi jumătate de metru. Întrucât există riscul producerii unor avalanşe, turiştii sunt sfătuiţi să se informeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici