Intervenţie de salvare a 12 marinari aflaţi la bordul unei nave cargo eşuate pe braţul Sulina

O navă cargo cu 12 de marinari la bord a eşuat, miercuri dimineaţă, la intrarea pe braţul Sulina al Dunării, pentru salvarea membrilor echipajului intervenind un elicopter IAR 330 Puma navalizat, informează Ministerul Apărării Naţionale.

254 afișări
Imaginea articolului Intervenţie de salvare a 12 marinari aflaţi la bordul unei nave cargo eşuate pe braţul Sulina

Intervenţie de salvare a 12 marinari aflaţi la bordul unei nave cargo eşuate pe braţul Sulina (Imagine: Daniel Mihailescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, un elicopter IAR 330 Puma navalizat a intervenit, miercuri, începând cu ora 6.45, pentru evacuarea echipajului unei nave cargo care a eşuat la intrarea pe braţul Sulina al Dunării.

Cei 12 membri ai echipajului au fost transportaţi cu elicopterul de la bordul navei pe uscat, lângă farul de la Sulina, de unde au fost preluaţi de Căpitănia Portului Sulina.

De asemenea, o echipă de scafandri militari a fost pregătită, pe aerodromul de la Mihail Kogălniceanu, să intervină în caz de necesitate.

Misiunea de salvare a fost executată la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici