Intervenţie dificilă a pompierilor din Botoşani care au fost chemaţi să taie un inel de pe degetul unui copil | FOTO

Pompierii din Botoşani au fost chemaţi, vineri, de medicii de la Spitalul de Pediatrie din oraş, pentru a tăia un inel de inox de pe degetul umflat al unui copil de 13 ani. Intervenţia a fost una extrem de dificilă, pentru a nu răni adolescentul, dar şi pentru a îi păstra calmul.

3129 afișări
Imaginea articolului Intervenţie dificilă a pompierilor din Botoşani care au fost chemaţi să taie un inel de pe degetul unui copil | FOTO

Intervenţie dificilă a pompierilor din Botoşani care au fost chemaţi să taie un inel de pe degetul unui copil | FOTO

Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi de către cadrele medicale ale Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati" Botoşani să intervină pentru a scoate un inel din inox de pe degetul unui adolescent de 13 ani.

Medicii au încercat sa îl ajute pe băiat dar nu au reuşit întrucât degetul era foarte umflat.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ o jumătate de oră şi a fost una extrem de dificilă, salvatorii ţinând degetele lor lângă inel pentru a nu agrava trauma copilului, dar şi pentru a-i da curaj.

„Am folosit un dispozitiv de tăiat, iar sub inel am pus o ustensilă chirurgicală. Tăiam o singură dată şi ne opream să răcim metalul cu apă, pentru că se înfierbânta foarte tare. După jumătate de ora am reuşit să înlăturăm inelul. Am ţinut degetele noastre lângă inel să ne asigurăm că nu îi agravăm trauma. Acest lucru l-a liniştit şi copilul s-a simţit în siguranţă. Din când în când îi arătăm cât am tăiat din inel, să aibă răbdare", a explicat plt.adj. Ciprian Marius Ciocodeica.

Întreaga intervenţie s-a desfăşurat sub ochii părinţilor şi ai cadrelor medicale şi a durat aproximativ o jumătate de oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici