Intervenţie dificilă pentru două alpiniste care au rămas blocate în coardă când escaladau un perete din Bucegi/ Cele două alpiniste blocate pe un perete din Bucegi au coborât în siguranţă

Două alipniste au rămas blocate în coardă, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în timp ce escaladau peretele Văii Albe din Masivul Bucegi, jandarmii montani intervenind pentru a le ajuta să coboare în siguranţă. Cele două alpiniste au coborât în siguranţă, duminică dimineaţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1148 afișări
Imaginea articolului Intervenţie dificilă pentru două alpiniste care au rămas blocate în coardă când escaladau un perete din Bucegi/ Cele două alpiniste blocate pe un perete din Bucegi au coborât în siguranţă

Intervenţie dificilă pentru două alpiniste care au rămas blocate în coardă când escaladau un perete din Bucegi

Intervenţia considerată cu grad ridicat de risc este coordonată de jandamii montani, care au primit un apel de la alpiniste sâmbătă noaptea, cu puţin după miezul nopţii. Cele două alpiniste au rămas blocate în coardă pe stâncă.

„Am fost informaţi că două alpiniste în timp ce escaladau peretele Văii Albe din masivul Bucegi cu intenţia de a ajunge pe Traseul Speranţelor au rămas blocate în coardă pe stâncă. În ajutorul acestora acţionează un ofiţer şi 8 subofiţeri din cadrul structurilor montane ale Detaşamentului de Jandarmi Sinaia şi Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor Montane Sinaia”, au transmis jandarmii montani.

Potrivit sursei citate, acţiunea este de lungă durată, cu riscuri majore, având în vedere peretele foarte abrupt unde au rămas turistele blocate, dar şi faptul că s-a intervenit în timpul nopţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, misiunea nu s-a închiat.

Cele două alpiniste blocate pe un perete din Bucegi au coborât în siguranţă

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că cele două alpiniste au coborât în siguranţă după ce salvamontiştii au ţinut permanent legătura cu ele telefonic.

Haiduc a precizat că tinerele au rămas blocate pe traseul Speranţelor din Valea Albă, unul dintre cele mai dificile trasee de alpinism din ţară.

“Este un traseu dificil, paralel cu Fisura albastră. Are gradul şase A, şase fiind cel mai greu traseu la noi. Le-a prins ceaţa şi au ratat la rapelare, nu au mai ieşit în zona de regrupare. Aveau experienţă. Noi le-am dat indicaţii prin telefon. Eram pregătiţi să intervenim însă nu am mai fost nevoie, au coborât singure. După ce s-a ridicat ceaţa au văzut punctul pe care l-au ratat”, a declarat Haiduc.

Cele două alipniste au rămas blocate în coardă, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în timp ce escaladau peretele Văii Albe din Masivul Bucegi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici