Intervenţie Salvamont pe Masivul Ceahlău: Un turist de 74 de ani, cu probleme de sănătate, a intrat în hipotermie

  • Un bărbat de 74 de ani, cu probleme de sănătate, care a urcat singur, marţi, în zona înaltă a Masivului Ceahlău, a intrat în hipotermie.
  • El a fost găsit de un grup de turişti şi dus la Cabana Dochia, dar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi a sunat la 112.
  • Salvamont Neamţ intervine.
581 afișări
Imaginea articolului Intervenţie Salvamont pe Masivul Ceahlău: Un turist de 74 de ani, cu probleme de sănătate, a intrat în hipotermie

FOTO: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont

„Salvamont Neamţ intervine în zona înaltă a Masivului Ceahlău, cu două echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sănătate. Din informaţiile primite acesta a urcat singur în cursul zilei de ieri şi a intrat în hipotermie la ieşirea în golul alpin. Nu a sunat la 112 şi a fost găsit iniţial de un grup de turişti care l-au ajutat să ajungă la Cabana Dochia. În cursul nopţii starea lui s-a înrăutăţit, iar dimineaţă a sunat la 112”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont.

La momentul transmiterii ştirii, acţiunea este în derulare.

„Echipa de intervenţie urcă acum cu o autospecială pe valea Pârâului Martin până la cota 1350 în Curmătura La Scaune urmând că de acolo să se deplasese pe jos. A fost ales un traseu mai lung dar care are zone cu mai puţine cu plăci de gheaţă. O a două echipă suport va interveni în momentul când începe coborârea victimei. Dacă totul decurge bine operaţiunea va dura aproximativ cinci ore”, informează Salvamont.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteo fac imposibilă intervenţia elicopterului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici