Intră Bucureştiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune, întrebat dacă va intra Bucureştiul în carantină, în condiţiile în care rata de infectare a ajuns luni la 9,64 la mie şi nu mai sunt paturi la ATI, că nu se pune problema în acest moment.

58524 afișări
Imaginea articolului Intră Bucureştiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

Intră Bucureştiul în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină şi vedeţi că se iau măsuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”, a răspuns şeful DSU.

Întrebat care ar fi pragul la care Bucureştiul ar intra în carantină, Arafat a spus că nu dă praguri pentru că e mai complex.

„Rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuşi măsurile care se recomandă ca să reuşim să controlăm situaţia”, afirmă Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici