„Intraţi şi plângeţi”. Inedit: În Spania s-a lansat o sală specială pentru plâns

  • „Intraţi şi plângeţi” / „Şi eu am anxietate” sunt semnele cu care vizitatorii sunt întâmpinaţi în La Lloreria - Sala Plânsului din Spania.
  • Încăperea are într-un colţ şi numere de telefon pe care persoanele le pot apela când simt nevoia.
570 afișări
Imaginea articolului „Intraţi şi plângeţi”. Inedit: În Spania s-a lansat o sală specială pentru plâns

Foto: La Despensa

Sala Plânsului este un proiect, găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile din societate ataşate sănătăţii mintale, realatează Reuters.

"Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania ca în multe alte ţări", a spus pentru Reuters Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

În 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania. Sinuciderile sunt a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauzele naturale. Unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici