Între ciocan şi nicovală. O femeie este forţată să aleagă între a da naştere unui copil fără cap sau a face avort

  • Decizie grea pentru o femeie însărcinată.
  • Femeia, gravidă în 13 săptămâni, spune că este forţată să aleagă între a purta sarcina până la termen, deşi fetusul nu are cutia craniană şi nici vârful capului.
23448 afișări
Imaginea articolului Între ciocan şi nicovală. O femeie este forţată să aleagă între a da naştere unui copil fără cap sau a face avort

FOTO Twitter

Nancy Davis, din Louisiana, SUA, nu s-a gândit vreodată că va trece prin ceva atât de greu: să aibă în uter un fetus fără cap (acranie). Acrania este o malformaţie congenitală rară, fetusul sau nou-născutul având defecte ale pielii, scalpului şi cutiei craniene. 
 
Femeia are deja un copil acasă, dar este sfâşiată de durere. „Este crunt că ştiu că ţin sarcina doar pentru ca apoi să îngrop bebeluşul”, a declarat ea pentru televiziunea locală WAFB9. 
 
Nancylocuieşte în Louisiana, unde nu mai există dreptul la întrerupere de sarcină. Ea ar fi nevoită să ajungă tocmai în Florida, pentru a face un avort legal, sub supervizarea medicilor. 
 
Acum câteva săptămâni, gravida a mers la un control şi i s-a spus că fetusul nu va supravieţui, aşa că trebuie să decidă curând: îl păstrează şi îl naşte pentru a-l îngropa, sau călătoreşte în Florida pentru a-l avorta. Femeia este dată peste cap şi timpul trece. Statul Florida interzice întreruperea de sarcină dacă sarcina trece de 15 săptămâni. 
 
Curtea Supremă de Justiţie din statul Louisiana a decis ca întreruperea de sarcină doar dacă pune în pericol viaţa femeii,  sau dacă fetusul nu poate supravieţui - dar nu se aplică încă din cauza discuţiilor în vigoare între republicani şi asociaţiile care susţin întreruperea de sarcină.  În plus, acrania nu este pe lista scurtă a Departamentului de Sănătate. 
 

Durerea femeilor, invizbilă pentru stat

 
Şi nu doar Nancy trece prin asta, ci şi alte femei din SUA. Valerie Williams, ginecoloagă din Louisiana, a dat mărturie împotriva interzicerii dreptului la avort, povestind despre o pacientă de-a sa care a fost forţată să îndure „un travaliu lung de câteva ore, dureros, doar pentru a naşte un fetus nonviabil, deşi ea nu şi-a dorit să păstreze sarcina şi a primit cel mai bun sfat medical în acest sens”
 
Medicul spune că pacienta „ţipa, dar nu de durere, ci din cauza traumei emoţionale prin care trecea”. A durat ore întregi până când placenta a ieşit, provocându-i pacientei hemoragie în cantitate de un litru şi punându-i viaţa în pericol.
 
Prin urmare, medicul spune că o simplă procedură de avort ar fi durat 15 minute, scutindu-o pe femeie de traumă. 
 
 
În Louisiana, medicii şi asistentele care înlesnesc întreruperea de sarcină pot fi pedespiţi cu 10-15 ani de închisoare. 
 
Curtea Supremă a SUA a eliminat în iunie dreptul constituţional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici