Video Inundaţii pe mai multe străzi din Bucureşti, după o ploaie torenţială. PMB: 68 de străzi şi mai multe subsoluri au fost inundate - FOTO / VIDEO

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după ce canalizarea nu a făcut faţă iar apa a refulat, la Gara de Nord din cauza unui scurtcircuit nu funcţionează semafoarele, mai mulţi poliţişti fiind la faţa locului pentru dirijarea traficului.

6813 afișări

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov din cauza ploii torenţiale mai multe străzi din Capitală au fost inundate.

"În acest moment sunt aproximatv 35 de intervenţii pentru extragerea apei din locuinţe", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, probleme au fost pe străzile Neajlovului, Grigore Romniceanu, Titulescu, leşti, Ioachim Gheorghe, Năvodari, pe Calea Giuleşti dar şi la Şcoala nr.3 din Bucureşti.

Pe mai multe străzi apa a depăşit 15 centimetri, ajungând până la portiera maşinii.

La Gara de Nord din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric, semafoarele nu mai funcţionează.

"Avem la faţa locului mai multe echipaje de poliţişti care dirijează traficul în acest moment, pentru a nu avea probleme", a declarat Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din Bucureşti pentru MEDIAFAX.

La momentul transmiterii ştirii, pompierii intervin pentru extragerea apei.

PMB: 68 de străzi şi mai multe subsoluri au fost inundate în Bucureşti

Peste 68 de străzi au fost inundate în Capitală în urma unei ploi torenţiale, a declarat primarul general al Capitalei Gabriela Firea, care a convocat, miercuri, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru a evalua situaţia din urma ploilor şi vijeliilor şi a dispune măsurile necesare.

Primarul Capitalei a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru a evalua situaţia din urma ploilor şi vijeliilor şi a dispune măsurile necesare. Gabriela Firea a discutat cu cei din conducerea operatorilor de salubritate Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din Primăria Bucureşti despre măsurile urgente care se impun pentru remedierea situaţiei în zonele afectate de fenomele meteo extreme.

Potrivit raportului primit de Primăria Municipiului Bucureşti în urma precipitaţiilor care au înregistra 40 l/mp în 40 de minute au fost inundate 68 de străzi şi mai multe subsoluri printre care şi subsolurile spitalelor CF2, Filantropia şi Panduri.

Zona Gării de Nord şi Pasajul Jiului au fost inundate, cinci intersecţii semaforizate au fost blocate din cauza lipsei de tensiune şi doi copaci au fost doborâţi la pământ.

Primarul general Gabriela Firea a declarat că toate instituţiile abilitate rămân în dispozitiv până la remedierea tutuor deficienţelor constatate.

"Se va declanşa în cel mai scurt timp o procedură de achiziţie a aparaturii pentru tomografia arborilor din parcuri şi de pe aliniamentele stradale, deoarece mulţi arbori arată bine la exsterior dar sunt îmbătrâniţi şi pot fi afectaţi de vijelii. Operatorii de salubritate vor acţiona cu precădere pentru curăţarea carosabilului, pentru degajarea rigolilor care ajută a scurgerea rapidă a apei. Am solicitat Apa Nova o acţiune de curăţare preventivă a reţelei de canalizare care va creşte capacitatea de absorbţie a apei în cazul căderilor masive de precipitaţii într-un interval scurt de timp", a spus primarul general Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea a cerut ca şantierele din Capitală să fie semnalizate iar paonourile publicitare să fie verificate pentru a se evita orice accident.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici