INUNDAŢIILE DIN ŢARĂ: Imagini ale zonelor cel mai rău afectate în ultimele zile - GALERIE FOTO

Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundaţiilor şi 99 de locuinţe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuinţe avariate şi 2.003 case inundate, a anunţat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern.

2156 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE DIN ŢARĂ: Imagini ale zonelor cel mai rău afectate în ultimele zile - GALERIE FOTO

INUNDAŢIILE DIN ŢARĂ: Imagini ale zonelor cel mai rău afectate în ultimele zile - GALERIE FOTO (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu  de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă de miercuri până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu. Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

De asemenea, codul portocaliu de ploi şi vijelii în Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabil de joi, ora 03.00, până vineri, aceeaşi oră, ar putea fi extins şi pentru judeţul Gorj joi după amiază, pentru o perioadă de 6-10 ore, a anunţat, miercuri, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), mai multe râuri din judeţul Suceava se află, până joi la ora 2.00, sub cod portocaliu de inundaţii.

GALERIE FOTO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici