Învăţământul obligatoriu ar putea fi de 11 clase

Comisia pentru Educaţie din Senat a adoptat joi un amendament al reprezentantului UDMR Bokor Tiberiu la proiectul de Lege a Educaţiei, potrivit căruia învăţământul obligatoriu va fi de 11 clase.

101 afișări
Imaginea articolului Învăţământul obligatoriu ar putea fi de 11 clase

Învăţământul obligatoriu ar putea fi de 11 clase (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Potrivit aceluiaşi amendament, grupa pregătitoare, făcută în cadrul grădiniţelor, între vârsta de 5 şi 6 ani, va fi obligatorie.

Senatorii au stabilit ca ciclul primar să fie de patru ani, între 6 şi 10 ani, cel gimnazial de 5 ani, între 10-15 ani, iar elevii să urmeze ruta profesională între 15-17 ani.

Amendamentul mai prevede ca, din cei patru ani ai rutei liceale, doar doi ani să fie obligatorii.

Senatorii din Comisie au mai stabilit obligativitatea frecventării ciclului primar, gimnazial, profesional sau liceal la forma cu frecvenţă, încetează la vârsta de 18 ani.

Membrii Comisiei au respins propunerea făcută de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ca învăţământul primar să fie de cinci ani, incluzând clasa pregătitoare făcută în cadrul şcolilor. De asemenea, amendamentul respins al lui Funeriu prevedea ca învăţământul gimnazial să fie de cinci ani, iar liceal de trei ani, dintre care doar doi obligatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici