Învăţătoarea care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit, condamnată la 25 de ani de închisoare

Învăţătoarea din Curtea de Argeş care şi-a ucis mama de 77 de ani cu peste 170 de lovituri de cuţit a fost condamnată, joi, de către magistraţii Tribunalului Argeş la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la interzicerea unor drepturi pentru zece ani, sentinţa nefiind definitivă.

294 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit, condamnată la 25 de ani de închisoare

Învăţătoarea care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit, condamnată la 25 de ani de închisoare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit judecătorilor argeşeni, sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti de către avocaţii învăţătoarei, la ora actuală, femeia, arestată preventiv din momentul comiterii faptei, fiind încarcerată la Penitenciarul Colibaşi din oraşul argeşean Mioveni.

Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la Şcoala Generala nr 4 din Curtea de Argeş, acuzată că în 1 iunie şi-a ucis mama cu peste 170 de lovituri de cuţit, a fost trimisă în judecată pentru omor deosebit de grav la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, autopsia medico-legală efectuată victimei a evidenţiat câteva elemente deosebit de importante, particulare şi inedite.

"În primul rând, pe corpul victimei au fost evidenţiate peste 170 de leziuni traumatice care au fost produse cu cuţitul. Dintre acestea, 153 erau plăgi, din care 33 erau penetrante în cavitatea toracică şi aveau corespondent ca leziuni în organele viscerale. Ca inedit, ne-a luat foarte mult timp, ca să evidenţiem felul, natura şi dimensiunile acestor leziuni traumatice", afirma, la momentul producerii crimei, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan manu.

Sursa citată mai spunea că o altă situaţie cu totul particulară şi inedită a fost că autorul crimei a folosit două obiecte tăietoare, înţepătoare. Primului, cel mai probabil, care a fost folosit i s-a rupt vârful în coastele hemitoracelui stâng.

"După care a continuat această sarabandă a traumatismelor, a agresiunii, cu cel de-al doilea cuţit", mai declara doctorul Dan Manu.

Armelele crimei au fost identificate imediat de către poliţişti, iar Elena Mirela Marinescu şi-a recunoscut crima,.fiind reţinută şi ulterior arestată preventiv.

"Femeia, care este fiica victimei, a recunoscut că şi-a ucis mama. Motivează că au avut un conflict spontan izbucnit în urma unor neînţelegeri legate de anumite sume de bani. Poliţiştii au fost conduşi la locul unde femeia aruncase o bluză şi un cuţit. A folosit două cuţite la comiterea crimei, pe unul l-a lăsat în casă, iar pe celălalt l-a aruncat la ghenă", declara comisar şef Dănuţ Dinu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici