Învăţătoarea din Capitală care a lipit bandă adezivă pe gura unui copil şi-a dat demisia

Învăţătoarea de la Şcoala 114 din sectorul 5 care a lipit bandă adezivă pe gura unui copil cu dizabilităţi şi-a dat demisia, a anunţat, joi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

163 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea din Capitală care a lipit bandă adezivă pe gura unui copil şi-a dat demisia

Învăţătoarea din Capitală care a lipit bandă adezivă pe gura unui copil şi-a dat demisia

"Ca urmare a sesizării Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) privind existenţa unor situaţii de discriminare şi abuz la adresa unui elev cu dizabilităţi de la Şcoala Gimnazială nr. 114, sector 5, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a constituit, în regim de urgenţă, o comisie de cercetare", a mai arătat ISMB, într-un comunicat, remis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISMB spun că, în urma controlului şi a discuţiilor avute cu învăţătoarea reclamată, părinţii elevului, profesorul de sprijin şi consilierul şcolar, s-a constatat că unele aspecte sesizate de CEDCD se confirmă.

"În urma demersurilor întreprinse de ISMB, doamna învăţătoare şi-a dat demisia din învăţământ", a precizat sursa citată.

Prin intermediul aceluiaşi comunicat, ISMB mulţumeşte Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi "pentru preocuparea în domeniul promovării drepturilor copiilor şi îşi manifestă disponibilitatea în stabilirea unui cadru de colaborare concret şi eficient în plan instituţional în domeniul apărării dreptului la educaţie şi demnitate a copiilor".

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat, luni, ISMB cu privire la faptul că o învăţătoare din Capitală loveşte în timpul orelor un copil de opt ani cu Sindrom Down şi îi lipeşte pe gură bandă adezivă.

CEDCD a precizat că a fost sesizat cu privire la faptul că un băiat de opt ani din Bucureşti, cu Sindrom Down, este supus unei situaţii umilitoare şi degradante la şcoala generală pe care o frecventează.

"Mihai este elev în clasa I a unei şcoli bucureştene de masă şi, în pofida faptului că are Sindrom Down, după ani de efort individual al părinţilor, micuţul este capabil să urmeze cursurile unei unităţi de învăţământ de masă. Încă de la momentul înscrierii la şcoală, mama micuţului a fost nevoită să accepte o serie de situaţii discriminatorii şi umilitoare la adresa fiului ei, fiind mutat de la o clasă la alta din cauza dizabilităţii sale", a arătat CEDCD într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii CEDCD au precizat că părinţii copilului au aflat recent că fiul lor este lovit în mod repetat în timpul orelor de clasă peste faţă şi peste ceafă, dar şi că uneori învăţătoarea îi pune bandă adezivă la gură.

"Suntem profund revoltaţi de această situaţie abuzivă şi umilitoare la care este supus un copil cu Sindrom Down într-o unitate de învăţământ din România anului 2012. Considerăm că asemenea acte nu numai că încalcă o serie de principii şi drepturi fundamentale, dar se înscriu chiar în sfera legii penale, iar ele trebuie sancţionate pe măsură. Asemenea situaţii nu sunt tolerabile, iar CEDCD va lua măsuri în consecinţă. Umilirea copiilor cu dizabilităţi trebuie să înceteze sub orice aspect şi în orice domeniu al vieţii sociale", a declarat Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici