Invazie de şobolani la o bază sportivă din Galaţi, folosită de copii şi amatorii de mişcare. Explicaţia neconvingătoare a primarului | VIDEO

Invazie de şobolani lângă o bază sportivă din oraşul Galaţi folosită de sportivi de performanţă, dar şi de copiii şi de tinerii amatori de mişcare. Reprezentanţii Primăriei spun că rozătoarele au apărut din cauza vremii neobişnuit de calde din această perioadă.

853 afișări
Imaginea articolului Invazie de şobolani la o bază sportivă din Galaţi, folosită de copii şi amatorii de mişcare. Explicaţia neconvingătoare a primarului | VIDEO

Invazie de şobolani la o bază sportivă din Galaţi, folosită de copii şi amatorii de mişcare. Primărie: De vină e vremea călduroasă

O filmare în care apar mai mulţi şobolani a fost postată pe Facebook de părinţii unor copii care fac antrenamente la baza sportivă. Imaginile sunt însoţite de un comentariu.

„Stadionul Siderurgistul, 11 noiembrie 2019. Familii de şobolani intră pe gazon şi se cocoaţă pe gard, este fascinant”, a scris, pe Facebook, Claudiu Buduruta.

Reprezentanţii Primăriei anunţă că în zonă vor fi făcute lucrări de deratizare, iar baza sportivă va fi inclusă într-o amplă lucrare de modernizare. În ceea ce priveşte motivul invaziei de şobolani, autorităţile dau vina pe vremea călduroasă.

„Este o situaţie care a apărut cel mai probabil pe fondul temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului. Deratizarea se face frecvent. Având în vedere situaţia apărută, ne-am autosesizat şi vom intensifica acţiunile: se va lua gunoiul mai des şi se vor folosi substanţele specifice împotriva şobolanilor. Precizăm că Valea Ţiglinei va fi reamenajată şi modernizată. Am avut chiar de curând în premieră la nivel naţional un concurs de soluţii urbanistice pentru această zonă la care au participat specialişti - arhitecţi şi urbanişti - care au propus diverse amenajări moderne, cu zone de promenadă, zone de activităţi sportive şi pentru petrecerea timpului liber. Iar proiectele lor vor sta la baza planurilor de modernizare a acestei zone”, a anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

La faţa locului vor ajunge şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care vor stabili măsurile care trebuie luate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici