Investiţie de 2,11 milioane lei pentru modernizarea Zoo Braşov. Casa maimuţelor, cel mai nou punct de atracţie | FOTO

Trei noi specii de maimuţe vor ajunge la Zoo Braşov, după ce va fi finalizată noua casă a acestora, ce va fi construită în conformitate cu recomandările făcute de specialiştii Asociaţiei Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor şi care va putea fi vizitată şi pe timp de iarnă.

1437 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 2,11 milioane lei pentru modernizarea Zoo Braşov. Casa maimuţelor, cel mai nou punct de atracţie | FOTO

Investiţie de 2,11 milioane lei pentru creşterea atractivităţii Zoo Braşov. Casa maimuţelor, cel mai nou punct de atracţie

După ce în această vară a fost finalizat aquariumul şi sunt pe ultima sută de metri şi lucrările de refacere a ţarcurilor leilor şi tigrilor, investiţiile în modernizarea şi creşterea atractivităţii Zoo Braşov vor continua cu proiectul de reabilitare a clădirii maimuţelor.

Investiţia ar urma să se deruleze pe o perioadă de un an, iar costul acesteia este estimat la suma de 2.111.845,91 lei fără TVA.

Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov, a declarat, pentru Mediafax, că prin amenajarea noii clădiri, maimuţele vor putea fi observate şi în zilele friguroase, ţinând cont că în prezent, pe timp de iarnă, acestea sunt găzduite într-o clădire care nu este deschisă publicului.

”Prin realizarea acestor investiţii, dorim ca toate speciile să poată fi vizitate şi pe timp de iarnă, când din cauza temperaturilor scăzute, exemplarele exotice nu mai pot fi ţinute afară. Accesul vizitatorilor va fi permis în această clădire, iar maimuţele vor putea fi observate în aceste ţarcuri interioare”, a declarat Pînzaru.

Noua clădire este amenajată în conformitate cu recomandările specialistului Asociaţiei Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA), care a fost anul trecut la Braşov, ţinând cont că parcul zoo de la poalele Tâmpei este în ultimul an de evaluare în vederea primirii statului de membru al acestei asociaţii, perioada de evaluare fiind de 5 ani.

Principalul avantaj după intrarea în EAZA este că se vor putea face schimburile de animale cu alte parcuri zoologice din Europa. În prezent, Zoo Braşov găzduieşte aproximativ 60 de specii şi peste 200 de exemplare.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, la Zoo Braşov vor ajunge şi câteva specii noi de maimuţe. Potrivit lui Alin Pînzaru, este vorba de lion- tale macaque, colobus guereza şi capucin.

Deocamdată, conducerea Zoo a scos la licitaţie aceste lucrări, ofertele de la constructori fiind aşteptate până în data de 4 octombrie.

Totodată, cel târziu la finele acestei luni ar urma să fie finalizate şi lucrările de înlocuire a gratiilor de la ţarcurilor leilor şi tigrilor cu geamuri speciale, astfel că privitorii vor putea sta exact lângă geam, eliminându-se astfel distanţa de un metru care era o distanţă e siguranţă între gard şi aleea de unde se puteau uita vizitatorii.

”Am întâmpinat unele probleme la ţarcurile tigrilor, fiindcă pe anumite porţiuni s-a surpat pământul, dar sperăm ca până la finele lunii să fie totul gata şi să fie finalizată montarea panourilor de sticlă la toate ţarcurile”, a precizat directorul Zoo.

Costul lucrărilor de instalare a panourilor de sticlă la aceste ţarcuri este de 648.250 lei, iar finanţarea este asigurată în totalitate de la bugetul local al municipiului Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici