Investiţie exotică de peste 3 milioane de euro: Seră cu palmieri la Grădina Botanică din Galaţi

O seră de mari dimensiuni pentru plante exotice va fi construită în Grădina Botanică din Galaţi. Consilieri judeţeni au aprobat proiectul şi în următoarele zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru investiţia de peste 3 milioane de euro.

737 afișări
Imaginea articolului Investiţie exotică de peste 3 milioane de euro: Seră cu palmieri la Grădina Botanică din Galaţi

Seră cu palmieri la Grădina Botanică din Galaţi. Investiţia depăşeşte 3 milioane de euro

Sera cu plante exotice din interiorul Grădinii Botanice trebuie să fie gata anul viitor, iar reprezentanţii instituţiei estimează că, în urma acestei investiţii, va creşte mult numărul de vizitatori din Galaţi şi din judeţele apropiate: Brăila, Vrancea, Tulcea, Vaslui şi Buzău. Practic, autorităţile estimează că se va ajunge la aproape 300.000 de vizitatori pe an, în condiţiile în care anul trecut Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi a fost vizitat de aproximativ 180.000 de persoane.

Sera va fi construită pe scheletul unei clădiri abandonate, după ce consilierii judeţeni din Galaţi au aprobat ultimele proceduri. Practic, ridicarea serei de plante exotice cu palmieri, arbori de cafea şi liane presupune reluare unui proiect abandonat în urmă cu două decenii. Lucrările au început în 1997, au fost abandonate doi ani mai târziu şi vor fi reluate luna viitoare. Investiţia se ridică la 15 milioane de lei, bani de la bugetul judeţean.

„Lucrările vor începe curând, sera trebuie să fie gata anul viitor. Investiţia este suportată din bugetul propriu. La final, va fi ceva spectaculos, ceva ce nu există în regiune, va fi una dintre cele mai spectaculoase din ţară. Va atrage numeroşi turişti şi localnici. Este o investiţie pe care gălăţenii o aşteaptă de foarte mult timp, specialiştii vor aduce plante din toată lumea”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conform proiectului, sera principală va avea plante mediteraneene, precum mirt, dafin şi măslin, dar şi plante subtropicale cu colecţii de citrice (lămâi, mandarin, portocal, grepfrut) şi de muşcate. De asemenea, în interior vor fi plante tropicale, pe listă aflându-se specii de bananier, avocado, arbore de cafea, Yucca, Ficus, Asparagus, Araucaria şi liane.

Tot în sera principală, vizitatorii vor admira specii de cactuşi din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina şi specii de aloe din Africa şi America de Sud. În corpul vertical al serei vor fi curmali, cocotieri, Papaya şi palmieri.

Foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici