Ioan Avram Mureşan a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a participa la înmormântarea fiului

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, care ispăşeşte şapte ani de închisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat întreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului său, găsit mort într-un apartament din Kenya.

1615 afișări
Imaginea articolului Ioan Avram Mureşan a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a participa la înmormântarea fiului

Ioan Avram Mureşan (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii închisorii nu au analizat cererea pentru că nu a fost depus certificatul de deces.

"Ioan Mureşan a depus o cerere de întrerupere temporară a pedepsei pentru a participa la înmormântarea fiului său. Deocamdată, solicitarea nu a fost analizată, întrucât nu au fost depuse actele doveditoare. Este nevoie în primul rând de un certificat de deces, dar şi de alte documente", a spus Chiorean.

Conform sursei citate, după ce vor fi depuse actele necesare conducerea Penitenciarului Gherla va analiza cererea în timp rezonabil.

Într-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Mureşan a spus că a aflat despre moartea fiului său în timp ce se afla la slujba de duminică, fiind anunţat de către soţia sa.

El a afirmat că fiul său urmase cursurile mai multor şcoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firmă din SUA în domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani şi a fost trimis în diferite ţări. Mureşan a povestit că apoi fiul său a început să lucreze pentru o firmă din Anglia, din acelaşi domeniu, el conducând Departamentul electoral, iar în Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidenţiale.

În interviul menţionat, Mureşan a spus că a vorbit ultima dată cu fiul său vineri, însă legătura telefonică nu era foarte bună, astfel că i-a spus că vor vorbi altă dată. El a relatat că fiul său i-a spus că va pleca la o cină cu clienţii pentru care lucra şi că probabil se va întoarce duminică, urmând să îşi viziteze tatăl. Mureşan a spus că ulterior a aflat că după acea cină fiul său s-a întors în camera de hotel de unde nu a coborât a doua zi, fiind găsit mort.

Mureşan a mai spus că soţia sa a plecat în Kenya pentru a se ocupa de formalităţi.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-un apartament din Nairobi (Kenya), precizau, duminică, pentru MEDIAFAX, surse neoficiale.î

Ioan Avram Mureşan se află în Penitenciarul Gherla după ce a fost condamnat, în luna mai, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici