Ioan Avram Mureşan a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore. El va participa la înmormântarea fiului său

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a ieşit din Penitenciarul Gherla, luni seară, având o permisiune de 24 de ore pentru a participa la înmormântarea fiului său.

1847 afișări
Imaginea articolului Ioan Avram Mureşan a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore. El va participa la înmormântarea fiului său

Ioan Avram Mureşan (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ioan Avram Mureşan a ieşit din Penitenciarul Gherla luni seară, după ora 22.00.

"Am foarte puţin timp la dispoziţie", au fost singurele cuvinte pe care le-a spus Mureşan.

Ioan Avram Mureşan a plecat spre Baia Mare, cu o maşină care îl aştepta la poata închisorii, el nefiind însoţit de poliţişti.

Conform reprezentanţilor închisorii, Ioan Avram Mureşan are o permisiune de 24 de ore, care expiră marţi seară, la ora 22.00, când trebuie să se întoarcă la închisoare, a precizat Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, care ispăşeşte şapte ani de închisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat întreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului său, găsit mort într-un apartament din Kenya.

Potrivit unor surse locale, slujba de înmormântare a lui Dan Mureşan va avea loc marţi, de la ora 13.00, la Biserica Sfântul Anton din Baia Mare. Fiul fostului ministru al Agriculturii va fi înmormântat în cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare.

Într-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Mureşan spunea că fiul său urmase cursurile mai multor şcoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firmă din SUA în domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani şi a fost trimis în diferite ţări. Mureşan povestea că apoi fiul său a început să lucreze pentru o firmă din Anglia, din acelaşi domeniu, el conducând Departamentul electoral, iar în Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidenţiale.

În interviul menţionat, Mureşan spunea că a vorbit ultima dată cu fiul său vineri (vinerea trecută), însă legătura telefonică nu era foarte bună, astfel că i-a spus că vor vorbi altă dată. El relata că fiul său i-a spus că va pleca la o cină cu clienţii pentru care lucra şi că probabil se va întoarce duminică, urmând să îşi viziteze tatăl. Mureşan spunea că ulterior a aflat că după acea cină fiul său s-a întors în camera de hotel de unde nu a coborât a doua zi, fiind găsit mort.

Mureşan mai spunea că soţia sa a plecat în Kenya pentru a se ocupa de formalităţi.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-un apartament din Nairobi (Kenya).

Ioan Avram Mureşan se află în Penitenciarul Gherla după ce a fost condamnat, în luna mai, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici