Ioan Botiş, incognito la Casa de Pensii Buzău: Ministrul şi-a luat bon de ordine, s-a aşezat la rând şi a stat de vorbă cu oamenii

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a mers joi la sediul Casei Judeţene de Pensii Buzău, fără să îşi dezvăluie identitatea, şi-a luat bon de ordine şi a stat de vorbă cu oamenii pentru a afla cât de mulţumiţi sunt de modul în care le vorbesc angajaţii, a anunţat vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

211 afișări
Imaginea articolului Ioan Botiş, incognito la Casa de Pensii Buzău: Ministrul şi-a luat bon de ordine, s-a aşezat la rând şi a stat de vorbă cu oamenii

Ioan Botiş, incognito la Casa de Pensii Buzău: Ministrul şi-a luat bon de ordine, s-a aşezat la rând şi a stat de vorbă cu oamenii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prezenţa ministrului Muncii la Casa Judeţeană de Pensii Buzău nu a fost dezvăluită presei, evenimentul fiind relatat ulterior de vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda.

Liderul democrat-liberal a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că joi ministrul Muncii Ioan Botiş a vizitat Casa Judeţeană de Pensii şi s-a arătat încântat de faptul că pensionarii nu mai stau la coadă în faţa ghişeelor, ci aşteaptă în sală să le vină rândul.

Deputatul Cezar Preda a precizat că ministrul Muncii a spus că o astfel de măsură ar trebui implementată în fiecare judeţ.

"Ministrul s-a dus la Casa de Pensii Buzău, fără să anunţe pe nimeni. Şi-a luat bon, a stat de vorbă cu pensionarii la ghişeu şi a fost foarte mulţumit. A spus că va implementa sistemul de la Buzău în toată ţara", a afirmat Cezar Preda.

Din cauza cozilor mari, reprezentanţii Casei de Pensii Buzău au apelat la soluţia repartizării vârstnicilor prin intermediul unui sistem electronic. Mai exact, pensionarii ajunşi la Casa de Pensii îşi iau bon de ordine, apoi aşteaptă să le vină rândul. Pe un ecran special amplasat în sala instituţiei apare numărul de ordine şi ghişeul la care trebuie să se prezinte fiecare persoană.

De asemenea, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a confirmat pentru MEDIAFAX vizita la Casa Judeţeană de Pensii Buzău, menţionând că în fiecare săptămână face astfel de vizite atât la casele de pensii, cât şi la sediile agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, a agenţiilor pentru prestaţii sociale sau la inspectoratele teritoriale de muncă.

El a precizat că săptămâna trecută a fost la Craiova, iar în urmă cu două săptămâni în Teleorman, scopul acestor vizite fiind să stea de vorbă direct cu oamenii pentru a testa modul în care funcţionează instituţiile din subordine.

"Ceea ce am găsit la Buzău, mi-a întrecut aşteptările. Au o sală mare de aşteptare şi un sistem electronic care eliberează biletele", a spus Botiş.

El a mai spus că va continua să facă astfel de vizite în toate judeţele ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici