Ioan Samoilă, liderul Federaţiei Sindicatelor Termoelectrica, este noul preşedinte al CNSLR-Frăţia

Ioan Samoilă, liderul Federaţiei Sindicatelor Termoelectrica, este noul preşedinte al CNSLR-Frăţia, el declarând, joi, că nu şi-a dorit foarte mult această funcţie, însă colegii lui l-au rugat să candideze, considerându-l apt să ajute confederaţia să traverseze o perioadă mai dificilă.

576 afișări
Imaginea articolului Ioan Samoilă, liderul Federaţiei Sindicatelor Termoelectrica, este noul preşedinte al CNSLR-Frăţia

Ioan Samoilă, liderul Federaţiei Sindicatelor Termoelectrica, este noul preşedinte al CNSLR-Frăţia

Noul preşedinte al CNSLR-Frăţia a fost ales cu 210 voturi din 307 exprimate, în timp ce contracandidatul lui, Ioan Georgescu, liderul Federaţiei "Agrofrăţia", a fost votat de 26 de colegi.

La alegerile pentru funcţia de preşedinte al CNSLR-Frăţia îşi anunţase candidatura şi vicepreşedintele confederaţiei Minică Boajă. Candidatura acestuia nu a fost însă acceptată, pe motiv că nu şi-a plătit cotizaţiile la confederaţie, având o datorie de 52.000 de lei.

Minică Boajă a spus că aceasta nu este datoria lui, ci a unei federaţii care s-a desfiinţat în urma unei fuziuni cu o altă federaţia. În urma acestei situaţii, a fost propusă la vot scutirea de la plata acestor datorii. Propunerea nu a fost însă aprobată, în favorarea acesteia fiind doar 77 de voturi.

De asemenea, delegaţiile prezente la Congresul Extraordinal l-au reales pe Liviu Luca în funcţia de prim-vicepreşedinte, cu 222 de voturi din 306.

Liviu Luca îşi depusese demisia din funcţie pentru a grăbi organizarea alegerii noului preşedinte. El a preluat prerogativele de preşedinte al confederaţiei după arestarea lui Marius Petcu, la sfârşitul lunii martie.

Ioan Samoilă a spus, după anunţarea rezultatelor votului, că nu a avut emoţii pentru această candidatură, pentru că doar cei care îşi doresc foarte mult au emoţii.

Noul preşedinte al CNSLR-Frăţia a precizat că el nu şi-a dorit foarte mult această funcţie şi nu a vrut să intre în competiţie, dar colegii lui l-au rugat să candideze, considerându-l apt să ajute confederaţia să traverseze o perioadă mai dificilă.

"Personal, mă aşteptam să fiu ales, pentru că am fost rugat să candidez pentru această funţie. Foarte mulţi au considerat că momentul acesta este un moment în care probabil că aş fi persoana cea mai potrivită, din considerente pe care nu le discutăm acum", a declarat Samoilă.

Întrebat ce îl recomandă pentru această funcţie, Samoilă a spus că nu ştie şi că despre asta ar trebui întrebaţi cei care i-au propus să îşi depună candidatura.

"Cred că trebuie făcută o organizare destul de serioasă pe toate compartimentele, şi pentru compartimentul politic. Şi nu mă refer acum la relaţia cu partidele, ci la conducerea CNSLR-Frăţia. Avem de făcut o organizare internă şi de tras noi repere de funcţionare a acestei confederaţii", a adăugat Ioan Samoilă.

Soţia fostului lider al CNSLR-Frăţia, Claudia Petcu, care este vicepreşedinte al confederaţiei, i-a urat mult succes noului preşedinte. "Să ducă la bun sfârşit tot ceea ce s-a votat la congres, să aibă o strategie pe care să o îndeplinească şi să continue ceea ce soţul meu a făcut în toţi aceşti ani", a spus Claudia Petcu, adăugând că misiunea noului preşedinte este una foarte grea "în vremurile acestea". Întrebată la ce vremuri se referă, Claudia Petcu a refuzat că comenteze.

CNSLR-Frăţia şi-a ales noua conducere după ce fostul preşedinte al confederaţiei, Marius Petcu, s-a autosuspendat din funcţie, interimatul fiind asigurat din 31 martie, după arestarea lui Petcu, de prim-vicepreşedintele Liviu Luca.

Marius Petcu este în arest din 31 martie, după ce, în 24 martie, a fost prins luând mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

El anunţa, înainte de a fi arestat, că începând din 30 martie s-a autosuspendat din toate funcţiile de conducere din sindicat şi de la organizaţiile profesionale pe care le reprezenta, arătând că este la dispoziţia organelor de control ale acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici