Iohannis, despre decizia în cazul Colectiv: Mulţi suferă pentru că justiţia nu a dat un verdict

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mulţi dintre cei care au avut de suferit de pe urma incendiului de la Colectiv încă suferă, chiar şi după aproape 7 ani, pentru că justiţia nu a dat un verdict. Joi, Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să dea verdictul.

393 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre decizia în cazul Colectiv: Mulţi suferă pentru că justiţia nu a dat un verdict

Iohannis, despre decizia în cazul Colectiv: Mulţi suferă pentru că justiţia nu a dat un verdict

Întrebat, joi, de părere are despre situaţia deciziei din cazul Colectiv, preşedintele Klaus Iohannis a spus că e timpul să fie dat un verdict.

„Eu cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speţă, ca să ştim cum evaluează justiţia română ceea ce s-a întâmplat atunci. A fost o o tragedie imensă şi familiile celor care au căzut victimele acelui incendiu suferă până în ziua de astăzi şi mulţi suferă, fiindcă pur şi simplu justiţia nu a dat un verdict. Deci aşteptăm cu toţii acest verdict”, a spus Iohannis.

Preşedintele a spus că este, de asemenea, momentul, ca şi sistemul medical să se reformeze.

„În ce priveşte sistemul sanitar, planuri s-au făcut. Şi acum se fac. Diferenţa este că acum avem ceva ce se numeşte PNRR - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vine cu bani foarte mulţi şi de data aceasta chiar avem şansa să îmbunătăţim situaţia din spitale şi am aşteptări foarte mari de la guvern. Cu toţii, avem aşteptări foarte mari. Chiar astăzi am discutat despre ce proiecte a pregătit Spitalul Colentina, ce proiecte pregătesc alţii şi dacă folosim aceşti bani cu înţelepciune, nu doar pe hârtie. Atunci situaţia în spitalele de români din România se va îmbunătăţi”, a mai spus preşedintele.

Au trecut aproape 6 ani şi 6 luni de la tragedia din Colectiv. 65 de tineri au murit şi alţi zeci îşi trăiesc viaţa în chinuri greu de închipuit. Joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să se pronunţe în cazul „Colectiv”. Este al cincilea termen pentru pronunţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici