Iohannis îi îndeamnă pe români să strângă cureaua: Trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim

Preşedintele Klaus Iohannis spune că românii trebuie, în această perioadă de criză, când preţurile au crescut, să fie atenţi cum şi cât cheluiesc.

1478 afișări
Imaginea articolului Iohannis îi îndeamnă pe români să strângă cureaua: Trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim

Întrebat joi de jurnalişti dacă în calitatea de prim om al ţării resimte efectele inflaţiei şi ce sfaturi are pentru români, preşedintele Klaus Iohannis a spus că în această perioadă oamenii trebuie să fie atenţi la cât cheltuiesc.

„Eu cred că este o încercare grea prin care trecem. Eu cred că toată lumea va resimţi. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, pentru motorină, pentru alimente şi este evident că trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim”, a spus şeful statului.

Acesta a precizat că Guvernul lucrează la scheme de compensare şi că se discută şi despre anumite compensări la pensii, la salarii.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea în continuare crize. Este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci şi cum cheltui banii”, a adăugat preşedintele.

Conform noului Raport asupra inflaţiei al BNR, prezentat joi de guvernatorul Mugur Isărescu, inflaţia va atinge la finele acestui an la 12,5%, după un maxim de peste 14% în luna iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici