Iohannis, la o unitate de suport medical, ridicată de două companii private şi ONG-uri într-o hală din Bucureştii Noi. „O facilitate total atipică”

  • Preşedintele Klaus Iohannis a mers, vineri, în vizită la Unitatea de Suport Medical "Bucureştii Noi, un centru de spitalizare pentru persoane noncritice, iniţiativă a două firme private.
  • Vizita a fost programată pentru ora 12.00, iar preşedintele a susţinut, la final, declaraţii de presă.
  • La vizitarea centrului medical a fost anunţată ulterior şi participarea premierului Orban.
2843 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la o unitate de suport medical, ridicată de două companii private şi ONG-uri într-o hală din Bucureştii Noi. „O facilitate total atipică”

Iohannis, la o unitate de suport medical, ridicată de două companii private şi ONG-uri într-o hală din Bucureştii Noi. „O facilitate total atipică”

Declaraţiile lui Iohannis:

- O hală a fost amenajată pentru bolnavii de COVID-19 care au simptome foarte uşoare. Este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit, prin iniţiativă privată s-a realizat un fel de spital

- Apreciez mult această iniţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan şi Leroy Merlin dar şi multe ONG-uri au venit cu materiale

- Avem multe soluţii noi, inovatoare şi cred că cei care vor avea nevoie de un loc aici, vor fi mulţumiţi de ceea ce găsesc. Această facilitate va fi operată în parteneriat cu Instititul Matei Balş. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost implicat în amenajare şi coordonate


Construcţia centrului a început pe data de 2 aprilie şi asigură 350 de paturi pentru bolnavii noncritici, într-un spaţiu de 7.500 de metri pătraţi în Bucureştii Noi. Iniţiativa aparţine Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, o clădire aparţinând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoşoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti. După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităţilor medicale decise de Guvernul României.

Iohannis a avut în ultimele trei zile declaraţii periodice legate de evoluţia epidemiei de coronavirus, în cea de-a doua perioadă a stării de urgenţă instituită în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici