Iohannis: Nu intenţionez să sesizez Curtea Constituţională pe modificările la Codul Silvic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pe Codul Silvic, precizând că articolul 20 deschide posibilitatea defrişărilor necontrolate, şi menţionând că în opinia sa, tăierile ilegale reprezintă un atentat la siguranţa naţională.

231 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu intenţionez să sesizez Curtea Constituţională pe modificările la Codul Silvic

Iohannis: Nu intenţionez să sesizez Curtea Constituţională pe modificările la Codul Silvic (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

”Nu, nu intenţionez să sesizez Curtea Constiţională. Dacă aş fi dorit, aş fi putut să fac lucrul acesta din capul locului. Însă este important, atăta vreme cât se mai poate discuta ceva, să vedem unde sunt problemele”, a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că, în baza sesizării Consiliului Concurenţei, aspectul care a dus la foarte multe discuţii în spaţiul public este în jurul acelei cote de 30%, propusă în actul normativ şi care reprezintă cota de piaţă care poate fi dată la o singură entitate ecomică.

Nu s-a discutat însă decât foarte puţin despre un alt lucru sesizat, şi care se găseşte la articolul 20, care practic deschide posibilittea defrişărilor absolut necontrolate, pe suprafeţe mai mici de 10 hectare. Mi se pare foarte periculos pentru că, dacă acceptăm această chestiune, adunând toate pădurile cu suprafeţele sunt 10 hectare, şi se ajunge la concluzia că sunt peste un milion de hectare care pot fi defrişate fără niciun fel de analiză prealabilă. Mi se pare că aici este nevoie de o analiză aprofundată”, a explicat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus că, personal, consideră că ”tăierile ilegale de păduri reprezintă un atentat la siguranţa naţională”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici