Iohannis sugerează că nu e de acord cu numirea Adinei Florea la DNA: Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri. Avem un aviz negativ de la CSM | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA că nu va permite ca România să facă paşi înapoi împotriva luptei anticorupţie şi a cerut o verificare privind legalitatea propunerii, având în vedere avizul negativ de la CSM.

1881 afișări
Imaginea articolului Iohannis sugerează că nu e de acord cu numirea Adinei Florea la DNA: Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri. Avem un aviz negativ de la CSM | VIDEO

Iohannis sugerează că nu e de acord cu numirea Ancăi Florea la DNA: Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri. Avem un aviz negativ de la CSM

"România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa o persoana independentă. Nu e posibil să facem paşi înapoi, unde România înregistrase paşi pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupţiei", a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles întrebat despre numirea la şefia DNA a Adinei Florea.

Acesta a adăugat: "Nu cunosc persoana şi nici nu cred că e nevoie să cunosc persoana. Voi studia documentele, după care o să vorbim acasă mai multe".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită, în anul 2009, de către preşedintele de atunci Traian Băsescu la conducerea Parchetului General, în ciuda faptului că primise aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici