Iohannis: Sunt alături de biciclişti, îndemn cât mai multe persoane să se deplaseze cu bicicleta

Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj, sâmbătă, pe Facebook, în care pledează pentru mersul pe bicicletă, el arătând că folosirea bicicletei, fie duminica în parc sau în fiecare dimineaţă spre serviciu, ne menţine sănătoşi, reduce traficul rutier şi implicit poluarea.

200 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sunt alături de biciclişti, îndemn cât mai multe persoane să se deplaseze cu bicicleta

Iohannis: Sunt alături de biciclişti, îndemn cât mai multe persoane să se deplaseze cu bicicleta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”Viaţa din marile oraşe este de multe ori agitată şi aglomerată, iar îmbunătăţirea calităţii vieţii trebuie să reprezinte un obiectiv pe termen mediu şi lung. Mersul cu bicicleta fie duminica în parc sau în fiecare dimineaţă spre serviciu ne menţine sănătoşi, reduce traficul rutier şi implicit poluarea”, afirmă preşedintele pe pagina de socializare.

Iohannis mai transmite că este alături de biciclişti şi îndeamnă cât mai multe persoane să se deplaseze folosind bicicleta, la final folosind hashtagul ”oraspentruoameni”.

Mai multe ONG-uri organizează sâmbătă, de la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, o acţiune la care bucureştenii sunt invitaţi în stradă pentru a cere ”un #oraspentruoameni”, potrivit site-ului unitischimbam.ro.

Potrivit organizatorilor, motivele organizarii adunării publice sunt ”neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete şi neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici