Ion Cristoiu: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia de la Caracal nu este primul caz în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale comite o eroare vitală, iar aceste lucruri au loc deoarece serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind "garda" preşedintelui.

3913 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală

Ion Cristoiu: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală

"Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală pentru viaţa, destinul unor oameni. Şi a nu ştiu câta oară când STS nu răspunde imediat aşa cum nu a răspuns nici în cazul acuzaţiilor privind fraudarea alegerilor prin soft. Asta spune că avem o problemă cu această instituţie militarizată din România, aşa cum sunt şi alte instituţii militarizate din România, care în alte ţări sunt civile. SPP, serviciile secrete sunt militarizate şi principala consecinţă a acestei militarizări este lipsa de transparenţă absolută, de secret militar, pot să facă afaceri de corupţie, pot să încalce legea, nu răspund. Absenţa oricărui control, SPP, STS sunt controlate de Parlament. În Parlament, STS e controlat de nişte comisii parlamentare.Problema este că aceste instituţii depind de CSAT, depind direct de preşedinte", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

"În ultimi 15 ani au devenit un fel de gardă pretoriană a preşedintelui şi şefii acestor instituţii, ai SPP şi STS se grăbesc să facă pe plac preşedintelui şi familiei sale. În consecinţă atâta timp cât şefii acestor instituţii răspund doar în faţa preşedintelui şi au protecţia preşedintelui, chiar complicitatea preşedintelui pentru că ele nu pot fi controlate, nu dau seamă nimănui", a completat jurnalistul.

Ion Cristoiu face şi o dezvăluire legată de ancheta parlamentară ce vizează alegerile.

"La ancheta parlamentară s-a aflat că domnii generali de la soft au predat Autorităţii Electorale Permanente softul de la alegeri, rezultatele fără proces verbal, fără un minim instructaj legat de cum se umblă la acel soft. La ora actuală avem o gravă încălcare a legii în cazul softului pentru că nu există un proces verbal de predare a acestui soft. Nu am înţeles de ce anul acesta STS trebuia să pună la dispoziţie acest soft, când până acu, la alte alegeri, au fost lictaţii pentru soft", a mai spus jurnalistul, pentru MEDIAFAX.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, poliţiştii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunţat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS a anunţat că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. "Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului", se arată în comunicatul STS.

Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă poate stabili cu o mai bună acurateţe poziţia celor care solicită ajutor la numărul de urgenţă 112, inclusiv prin aflarea latitudinii şi longitudinii la care e apelantul.

Taguri:
cristoiu,
sts,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici