Ion Cristoiu, la România TV, în timpul ameninţării cu bombă: Acţiunea SRI e făcută pe bugetul tăiat?

Jurnalistul Ion Cristoiu s-a aflat vineri seara la sediul România TV, în timpul ameninţării cu bombă, şi povesteşte cu umor întreaga situaţie: "Nu a venit nimeni să mă ridice de pe scaun să caute bomba", întrebându-se din ce bani a fost plătită acţiunea SRI.

1525 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, la România TV, în timpul ameninţării cu bombă: Acţiunea SRI e făcută pe bugetul tăiat?

Ion Cristoiu, la România TV, în timpul ameninţării cu bombă: Acţiunea SRI e făcută pe bugetul tăiat?

Redăm relatarea jurnalistului Ion Cristoiu cu privire la evenimentele de vineri seara, de la sediul România Tv:

"Aşa cum le-am spus şi celor care mă conduceau în clădire, de la bombardarea Serbiei, la care am asistat in direct, nu am mai trăit o asemenea experienţă a lumii contemporane. Am ajuns cu maşina televiziunii în curtea de la Casa Presei. Am ajuns la 21 fără 20. Înainte ne-a oprit un baraj de poliţie şi a urmat acest dialog:

<<Suntem de la Poliţie
Şoferul: Suntem de la România TV şi am trecut>>. De ce am trecut, nu mă întrebaţi. Daca eram de la România Tv puteam trece...

În curte am văzut un spectol unic în viaţa mea. Erau maşini de la SRI, pirotehnice, mascaţi cu puşti mitraliere, poliţişti, două dube de la SIAS. Ce era interesant e că reporteriţa de la România TV transmitea în direct din curte. Cred că e o premieră ameninţare cu bomba transmisă în direct. Tânăra a vrut să mă întrebe şi pe mine. În ciuda stăruinţelor şoferului, cei posesori de puşcă mitralieră, mascaţii nu mă lăsau să intru. Oricât a încercat să spună <<sunt aici cu maestrul>>... mi s-a spus că e ameninţare cu bombă şi se evacuează clădirea. Am început să aştept şuvoiul de oameni. Am spus <<Gata. S-a terminat. S-a închis emisia>>.

Am sunat-o pe Liliana Ruse la a cărei emisiune eram invitat. Spre stupoarea mea mi-a spus ca nici vorbă, că nu au întrerupt emisiunea, şi să nu plec acasă. Eu vroiam să intru în direct să discut cu Sebastian Ghiţă, care dialoga cu mine de la Belgrad. Mi-a spus că vine directorul adjunct să mă urce, a venit domnul Chelemen a vorbit cu un şef şi a spus <<nicio problemă>>.

La fiecare etaj era câte un tip cu puşca mitralieră care încerca să ne oprească şi domnul Chelemen spunea că avem aprobare. Era o întreagă vânzoleală la etajul cu emisia, am făcut comentarii răutăcioase: <<Când, de ce e nevoie de brigadă antitero la SRI? Cine e tâmpitul care să pună bomba la Romania Tv?>>

Mă aştepta Liliana Ruse, care era vie şi nevătămată, la fel ca toţi ceilalţi, şi în timp ce vorbeam în emisiune se auzeau zgomote. Atunci Liliana Ruse a spus că în timp ce vorbim se caută bomba. Spre dezamăgirea mea, nu a venit nimeni să mă ridice de pe scaun să caute bomba.

La 10 fără ceva s-a făcut linişte pentru că a fost prins şi terotistul. Aşa am trăit experienţa intrării într-o clădire ameninţată cu bombă.

O ameninţare cu bombă presupune un efort financiar uriaş, un efort uman uriaş şi de regula nu se transmite printr-un email. Glumele mele nelalocul lor în raport cu seriozitatea celor care căutau bomba, arată că eu nu luam în serios. Problema era că dacă trebuia să plec acasă, nu mai vorbeam cu Sebastian Ghiţă. Până la urmă nu ar fi fost o tragedie pentru că nu mi-a spus nimic. Nici până acum nu m-a sunat să îmi spună dacă şi-a amintit cum a decis cu Laura Codruţa Kovesi să îl aducă pe Popa, marele infractor, cu un avion privat.

Marea întrebare pe care mi-am pus-o legat de această acţiune a SRI este dacă a fost facută pe bugetul tăiat sau pe fostul buget? Cred că a fost pe fostul buget deoarece la fostul buget mai aveau încă bani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu.

Autorul ameninţării cu bombă de la România TV este un fost jurnalist timişorean, în vârstă de 66 e ani. Acesta a fost deja audiat şi pe numele său a fost deschis dosar penal. Ameninţarea cu bombă a avut loc vineri seara, în timp ce în studioul România TV se afla ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici