Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias

Preşedintele de onoare al PSD, fostul şef al statului Ion Iliescu, este internat la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău în cursul zilei de miercuri, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, a confirmat că Ion Iliescu este internat pentru un control de rutină.

3215 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias

Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sursele medicale citate au precizat că Ion Iliescu a fost internat miercuri după-amiază şi va fi pregătit pentru investigaţii endoscopice.

Ion Iliescu a participat, marţi, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid. Potrivit unor surse, în cadrul şedinţei liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonişti fiind inclusiv Ion Iliescu şi Mircea Geoană.

După şedinţă, Mircea Geoană a declarat că Ion Iliescu este "piaza rea" a partidului, că formaţiunrea nu va putea fi reformată câtă vreme fostul preşedinte al PSD va avea influenţă în partid. Geoană a mai vorbit despre "ranchiuna" pe care Ion Iliescu o are faţă de orice lider al PSD.

La rândul său, Ion Iliescu l-a acuzat pe Geoană de "obrăznicie".

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.

Starea lui Ion Iliescu este bună, avea de mult programat un control de rutină

Starea fostului şef al statului Ion Iliescu este bună, el fusese de mult pregătit pentru un control de rutină, iar acum face analizele, a declarat joi dimineaţă directorul medical al Spitalului "Elias", Dana Safta.

"Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutină. Nu trebuie asociată agitaţia ultimelor zile cu starea acestuia, întrucât el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp înainte. Starea pacientului este bună", a precizat Dana Safta.

Aceasta a menţionat că fostului preşedinte îi vor fi făcute investigaţiile uzuale.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a vizitat joi dimineaţă pe Ion Iliescu la spital. Oprescu a negat zvonurile legate de o posibilă criză biliară, amintind că Iliescu a fost supus cu ani în urmă unei intervenţii în urma căreia i-a fost scoasă bila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici