Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării în cabinetul Orban, somat de Primăria Focşani să-şi plătească taxele şi impozitele restante

Primaria Focşani îl somează pe deputatul Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării în cabinetul Ludovic Orban, „să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile” pentru casa de 94 de metri pătraţi.

2294 afișări
Imaginea articolului Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării în cabinetul Orban, somat de Primăria Focşani să-şi plătească taxele şi impozitele restante

Primăria Focşani îl somează pe deputatul Ion Ştefan să-şi plătească taxele şi impozitele restante

Potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani, deputatul Ion Ştefan a păgubit bugetul local cu peste o jumătate de miliard de lei vechi.

„Pus în faţa evidenţelor, <deputatul Grindă> a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. Chiar şi aşa însă, cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul <hoţul strigă hoţii>, acuzând Primăria municipiului Focşani că nu procedează la fel şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei Focşani.

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ştefan, este somat să îşi achite datoriile. „În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului <deputat Grindă> să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se mai arată în comunicat.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a declarat luni că Ion Ştefan ar figura în evidenţele municipalităţii cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite.

Deputatul liberal a povestit, la începutul săptămânii, cum a ajuns în situaţia de a fi acuzat că nu şi-a plătit impozitul pentru casă.

„Am început construcţia casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepţia lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situaţie despre care acum am aflat şi voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe şi impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita şi sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuinţă, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a spus Ştefan.

Ion Ştefan, propus pentru portofoliul Dezvoltare, a fost avizat negativ în comisiile reunite din Parlament. Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Taguri:
primar,
deputat,
impozit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici