IPP acuză mascaţii că au greşit casa în timpul unei intervenţii şi cere explicaţii ministrului Igaş

Institutul pentru Politici Publice (IPP) afirmă că o echipă specială de intervenţii a Ministerului de Interne a intrat în forţă pentru o reţinere într-o altă casă decât cea în care se presupunea că s-ar fi aflat femeia căutată, cerând explicaţii pentru această situaţie ministrului de resort.

156 afișări
Imaginea articolului IPP acuză mascaţii că au greşit casa în timpul unei intervenţii şi cere explicaţii ministrului Igaş

IPP acuză mascaţii că au greşit casa în timpul unei intervenţii şi cere explicaţii ministrului Igaş (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de marţi, reprezentanţii IPP afirmă că greşelile forţelor speciale "s-au transformat în fapt curent".

"Ultimul exemplu este cel de astăzi, 1 februarie 2011, când poliţiştii au intrat în forţă, la ora 6.00 dimineaţă, în casa lui M.Ş. care locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii, în comuna Pantelimon, la o altă adresă decât cea unde se presupunea că s-ar fi aflat persoana căutată. Membrii familiei peste care forţele de ordine au intrat «din greşeală» au fost ameninţaţi cu arma la ceafă, în condiţiile în care chiar persoana căutată era o femeie bănuită pentru fals şi nicidecum pentru o infracţiune violentă, sau despre care existau indicii că s-ar fi opus eventual violent reţinerii", se precizează în comunicatul IPP.

În acest context, IPP solicită public ministrului de Interne Traian Igaş să ofere explicaţii pentru aceste greşeli despre care ONG-ul afirmă că "tind să devină o obişnuinţă", dar şi pentru violenţa "fără sens" manifestată de obicei de "funcţionarii publici" din MAI.

"În concret, solicităm domnului Igaş ca MAI să precizeze cum a fost posibil incidentul de astăzi, dacă poliţiştii şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă, cine sunt persoanele vinovate de această eroare, în ce măsură aceste erori sunt consemnate în dosarele profesionale ale acestor vajnici luptători", conchid reprezentanţii IPP, afirmând că vor interpreta lipsa unei reacţii ferme împotriva unor astfel de incidente ca pe o "acţiune de încurajare a acestora".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici