IPS Teodosie află marţi dacă scapă de controlul judiciar: Nu am făcut nicio declaraţie falsă

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, află marţi dacă va fi scăpa de controlul judiciar în dosarul Nazarcea, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene, după ce avocatul său a solicitat revocarea acestei măsuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

180 afișări
Imaginea articolului IPS Teodosie află marţi dacă scapă de controlul judiciar: Nu am făcut nicio declaraţie falsă

IPS Teodosie află marţi dacă scapă de controlul judiciar: Nu am făcut nicio declaraţie falsă

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, un nou termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Apărătorii prelatului au solicitat revocarea măsurii controlului judiciar, dar instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 31 octombrie.

La ieşirea din sala de judecată, Teodosie a menţionat că a înţeles semnificaţia controlului judiciar, precizând că nu este nemulţumit de instituirea acestuia.

„Nu este vorba de nemulţumire. Sper ca mâine să fie ridicat controlul judiciar. Am înţeles de ce a fost impus controlul: pentru că nu s-au luat declaraţii de la ceilalţi învinuiţi. (…) De aceea nici nu am făcut contestaţie ultima dată. Câtă vreme nu erau aceste declaraţii era firesc să se menţină acest control, după lege. Dar acum s-au luat declaraţiile. (…) Nu am înţeles de ce numai eu am avut controlul judiciar, când nu am avut o răspundere directă. Sigur că nu am înţeles, dar, creştineşte, mă simt foarte bine când sunt acuzat pentru ceea ce nu am făcut. Doamne fereşte să fi făcut! Atunci eram trist: Iată, am făcut un rău care se răsfrânge asupra celorlalţi. Dar ştiu că nu am făcut nici un rău şi nu am făcut nicio declaraţie falsă, se va dovedi”, a declarat prelatul

Prelatul nu a vrut să comenteze declaraţiile date de ceilalţi inculpaţi din dosar, spunând doar că are încredere în magistraţi.

„Am văzut o instanţă foarte interesată de stabilirea adevărului, foarte obiectivă, şi am nădejde într-un rezultat pe măsură”.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici