IPS Teodosie, audiat patru ore de procurori într-o anchetă privind fapte de corupţie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat, joi, timp de patru ore, în dosarul care a fost deschis ca urmare a unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie, înaltului ierarh fiind suspectat de corupţie şi fals.

153 afișări
Imaginea articolului IPS Teodosie, audiat patru ore de procurori într-o anchetă privind fapte de corupţie

IPS Teodosie, audiat patru ore de procurori într-o anchetă privind fapte de corupţie (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat, joi, la Parchetul instanţei supreme, pentru a lua la cunoştinţă de învinuirile care îi sunt aduse în cadrul anchetei în care este cercetat penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual.

IPS Teodosie a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 16.00, el refuzând să facă declaraţii.

Şi la părăsirea sediului Parchetului, arhiepiscopul a refuzat să dea declaraţi reporterilor, el fiind urcat într-o maşină care a plecat în trombă.

Acest dosar a ajuns la de Parchetului Tribunalului Constanţa la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat, că ierarhul face parte din înaltul cler al BOR, astfel că atrage competenţa procurorilor PICCJ de investigare a acuzaţilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.

În acest dosar mai este cercetat inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici