Irinel Popescu: Am realizat peste 650 de operaţii de transplant hepatic în 15 ani

Peste 650 de operaţii de transplant hepatic au fost realizate în România, la Institutul Clinic Fundeni, în 15 ani de la prima astfel de intervenţie reuşită, realizată de profesorul Irinel Popescu, care a pus bazele şcolii româneşti de transplant hepatic.

291 afișări
Imaginea articolului Irinel Popescu: Am realizat peste 650 de operaţii de transplant hepatic în 15 ani

Irinel Popescu: Am realizat peste 650 de operaţii de transplant hepatic în 15 ani

Cele peste 650 de operaţii, dintre care peste 100 numai în ultimii trei ani, au fost realizate la Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec" din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

"De la primul transplant hepatic reuşit au trecut 15 ani. În acest interval am realizat peste 650 de operaţii de transplant hepatic. Dar ultimii trei ani au fost cei mai buni, pentru că am avut un număr mai mare de donatori, astfel că, în ultimii trei ani am avut peste 100 de transplanturi", a spus prof. dr. Irinel Popescu.

El a mai menţionat că în ultimele două decenii au fost efectuate peste 2.000 de rezecţii hepatice şi 1.000 pancreatice, în centrul de la Fundeni, pe care îl conduce.

Irinel Popescu prezidează cel de-al X-lea simpozion al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic, care se desfăşoară în perioada 25 - 28 martie în Capitală.

Prima operaţie reuşită de transplant hepatic din România a fost realizată de Irinel Popescu la Institutul Clinic Fundeni, pe 15 aprilie 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici