Irinel Popescu, fost şef CNAS, cauţiune de 150.000 euro în dosarul în care e acuzat de luare de mită

Irinel Popescu, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost pus sub control judiciar pe cauţiune de DNA, fiind acuzat de luare de mită. Cauţiunea depusă este de 150.000 euro.

2220 afișări
Imaginea articolului Irinel Popescu, fost şef CNAS, cauţiune de 150.000 euro în dosarul în care e acuzat de luare de mită

Irinel Popescu, fost şef CNAS, cauţiune de 150.000 euro în dosarul în care e acuzat de luare de mită

"În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menţionate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între C.N.A.S. şi una dintre firmele de software", transmite DNA.

"Procurorii anticorupţie au dispus această măsură preventivă, în contextul în care, în timpul cercetărilor, inculpatul Popescu Irinel a avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale şi, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator", precizează instituţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici