Ironia sorţii: Un hoţ a fost condamnat să muncească în Primăria de unde a furat un seif

Un bărbat din Iaşi, care a intrat, împreună cu alţi doi complici, cu cagule pe faţă, să fure seiful cu bani din Primăria Ţibana, a fost condamnat de instanţă să lucreze în folosul comunităţii într-o instituţie a autorităţii locale jefuite.

673 afișări
Imaginea articolului Ironia sorţii: Un hoţ a fost condamnat să muncească în Primăria de unde a furat un seif

Ironia sorţii: Un hoţ a fost condamnat să muncească în Primăria de unde a furat un seif

Bărbatul a fost condamnat de instană la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce a furat din sediul primăriei din Ţibana, împreună cu alte două persoane, un seif în care se aflau 160.000 de lei. Magistraţii i-au suspendat pedeapsa şi l-au obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii chiar la primăria din care a furat seiful.

Jaful a avut loc în luna ianuarie a anului trecut. Trei persoane cu măşti pe faţă au intrat în sediul primăriei din Ţibana şi au furat aproximativ 10.000 de lei dintr-o casă de bani, iar apoi au furat şi seiful metalic ce conţinea suma de aproximativ 160.000 lei, pe care l-au legat cu o sârmă şi l-au cărat în exteriorul curţii Primăriei.

Magistraţii spun în motivare, că cei trei au fost luaţi, mai apoi, cu maşina, de o a patra persoană.

În luna iulie poliţiştii au descins la mai multe adrese, dintre care una din satul Runca, comuna Ţibana, unde locuia unul dintre cei bănuiţi că ar fi comis jaful, acesta fiind dus la audieri.

Toate cele trei persoane care au furat seiful au fost identificate şi trimise în judecată, iar în faţa magistraţilor şi-au recunoscut faptele.

Unul dintre ei, cel care a plănuit întreaga operaţiune, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Iaşi, în baza acordului de recunoaştere, la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Cel de-al doilea bărbat implicat în furt a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare, tot pentru furt calificat, însă magistraţii au decis şi suspendarea pedepsei, iar printre obligaţiile ce i-au fost impuse se numără frecventarea unui program de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi, dar şi prestarea de muncă în folosul comunităţii într-una din instituţiile din cadrul Primăriei comunei Ţibana sau a Consiliului Local Ţibana, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Instituţia va fi stabilită de consilierul de probaţiune după ce bărbatului se va face o o evaluare.

În acelaşi dosar a mai fost condamnată la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la furt calificat, şi o femeie, care va trebui şi ea să presteze 60 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunităţii într-una din instituţiile din cadrul Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin sau a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

Prejudiciul total în urma jafului a fost stabilit la suma de 172.758,43 lei şi au fost predaţi Primăriei Ţibana doar 55.000 de lei, se arată în motivarea instanţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici