ISJ: Microbuzul şcolar pus sub sechestru la Malovăţ va fi scos de sub sigiliu şi folosit de luni

Microbuzul şcolar pus sub sechestru în comuna mehedinţeană Malovăţ va putea fi folosit pentru transportul elevilor începând din 17 septembrie, a anunţat, vineri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a precizat că s-a luat legătura cu executorul judecătoresc, iar situaţia va fi rezolvată.

204 afișări
Imaginea articolului ISJ: Microbuzul şcolar pus sub sechestru la Malovăţ va fi scos de sub sigiliu şi folosit de luni

ISJ: Microbuzul şcolar pus sub sechestru la Malovăţ va fi scos de sub sigiliu şi folosit de luni (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marian Şuta, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului şi ai Prefecturii a luat legătura cu executorul judecătoresc şi a fost întocmit un proces-verbal în care se menţionează că microbuzul pus sub sechestru va fi desigilat.

Şuta a precizat că argumentele aduse în fata executorului judecătoresc pentru scoaterea microbuzului de sub sechestru au fost legate de faptul că autovehiculul este destinat transportului şcolar şi nu ar trebui să facă obiectul recuperării datoriei pe care firma care a construit Căminul cultural o are de recuperat de la Primăria Malovăţ.

La rândul său, primarul comunei Malovăţ, Gheorghe Bazavan, a confirmat, vineri, că în localitate sunt două microbuze pentru transport şcolar - unul cu o vechime de patru ani, iar cel de-al doilea primit de la Ministerul Educaţiei în urmă cu trei luni.

Primarul susţine că microbuzul vechi a fost primit de la Primăria Salcia şi, întrucât în 2008 şcolile nu aveau serviciu de contabilitate, autovehiculul a fost înmatriculat la Primărie, având aceeaşi destinaţie, de transport şcolar.

Primarul comunei Malovăţ, Gheorghe Băzăva (PDL), anunţa, joi, că microbuzul de transport şcolar din localitate a fost pus sub sechestru, astfel că peste 200 de elevi din satele comunei ar putea fi nevoiţi să meargă pe jos până la şcoală.

Potrivit primarului, un executor judecătoresc a pus sigiliu pe microbuzul şcolii din Malovăţ, pentru o datorie în valoare de 60.000 de lei pe care Primăria o are, de un an şi jumătate, la o firmă de construcţii din Drobeta Turnu Severin.

"Este vorba despre neînţelegeri pe care le-am avut cu un constructor care a făcut căminul cultural şi nu am avut efectiv de unde să îi dăm banii. Puteau să pună sechestru pe maşina primăriei. Nu este o sumă atât de mare", declara primarul din Malovăţ.

El susţinea că cei peste 200 de elevi din cinci sate ale comunei nu vor avea cu ce să meargă la şcoală întrucât microbuzul de transport şcolar, care aparţine Şcolii din Malovăţ, şi nu Primăriei, a fost sigilat în curtea şoferului.

Firma care are de recuperat 60.000 de lei de la Primăria Malovăţ a executat lucrările de construcţie la căminul cultural din comună, iar lucrările au fost finalizate în urmă cu patru ani.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că elevii din Malovăţ au un microbuz nou cu care vor putea merge la şcoală şi că microbuzul pus sub sechestru este unul vechi, iar vina pentru această situaţie aparţine exclusiv primarului.

Andronescu a spus că şcoala din localitatea Malovăţ are două microbuze pentru transportul copiilor, unul dintre acestea fiind nou, primit în urmă cu trei luni, astfel că nu se pune problema ca elevii să nu aibă cu ce merge la şcoală.

Ea a mai spus că a fost pus sub sechestru microbuzul vechi al şcolii şi că este vina primarului din localitate că s-a ajuns în această situaţie.

"Este vina primarului că s-a ajuns aici. Microbuzul trebuia să stea în curtea şcolii, pentru că este al şcolii, şi nu al primăriei. Primarul a încercat să atragă atenţia asupra problemelor lui folosindu-se de faptul ca eu m-am născut în acea comună", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Comuna Malovăţ este localitatea natală a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici