ISMB: 64 la sută dintre elevii prezenţi la simularea evaluării naţionale au medii peste 5

O pondere de 64 la sută dintre elevii prezenţi la simularea evaluării naţionale în Capitală au obţinut medii peste 5, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

134 afișări
Imaginea articolului ISMB: 64 la sută dintre elevii prezenţi la simularea evaluării naţionale au medii peste 5

ISMB: 64 la sută dintre elevii prezenţi la simularea evaluării naţionale au medii peste 5 (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"La simularea evaluării naţionale din Capitală au fost prezenţi 12.524 de elevi. Din totalul celor prezenţi, 64 la sută au obţinut medii de 5 şi peste", a spus Banu.

Datele centralizate de ISMB arată că 80,41 la sută dintre elevi au luat note de peste cinci la limba şi literatura română, iar 50,34 la sută au avut rezultate similare la matematică.

Zece elevi din Capitală au obţinut la simulare media 10.

La simularea din anul şcolar precedent, în Capitală, ponderea mediilor peste 5 a fost de 64,21 la sută.

La nivel naţional, în urma simulării, 50,68 la sută dintre elevi au obţinut medii de promovare, fiind cu 1,85 la sută mai mulţi faţă de 2014. Anul trecut, doar 48,8 la sută dintre elevii care au susţinut simularea evaluării naţionale au avut medii peste 5.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut, în perioada 23 - 25 februarie, simularea evaluării naţionale la limba română, matematică şi limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Rezultatele au fost afişate vineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici