ISMB a demarat cercetări în cazul educatoarei din Sectorul 2 înregistrată când ţipa la copii

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMR) a demarat cercetări după apariţia mai multor înregistrări audio în care o educatoare de la grădiniţa de pe lângă Şcoala nr. 41 din Sectorul 2 ţipă la copii şi îi jigneşte, o comisie fiind trimisă luni la faţa locului.

900 afișări
Imaginea articolului ISMB a demarat cercetări în cazul educatoarei din Sectorul 2 înregistrată când ţipa la copii

ISMB a demarat cercetări în cazul educatoarei din Sectorul 2 înregistrată când ţipa la copii (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)

O echipă de inspectori de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a fost trimisă în regim de urgenţă, luni, pentru a face o cercetare educaţională la grădiniţa de la Şcoala nr. 41 din Sectorul 2.

"În urma aspectelor sesizate de mass media, conducerea Inspectoratului Şcolar a decis constituirea unei comisii de cercetare care şi-a început activitatea la prima oră astăzi, 20 februarie (luni- n.r.). Vor fi cercetate toate aspectele legate de activitatea educativă din această grădiniţă după care vor fi stabilite măsurile de sancţionare conform regulamentului de ordine interioară a unităţilor de învăţământ. Ca om de educaţie, pot spune că asemenea activitate nu caracterizează activitatea profesională a unui cadru didactic, mai ales în învăţământul preuniversitar", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Marian Banu a mai precizat, pentu MEDIAFAX, că joi cel târziu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va anunţa concluziile cercetării.

"Este deschisă o lucrare în urma vizionării înregistrărilor cu privire la comportamentul persoanei care are în grijă copiii şi se fac cercetări pentru purtare abuzivă, împreună cu Parchetul. Noi în primă fază ne-am sesizat sâmbătă şi duminică a venit un părinte să depună o plângere. În momentul de faţă, poliţiştii sunt la Parchet pentru a se stabili activităţile procedurale ce urmează a fi desfăşurate. Secţia 7 se ocupă, ei au în competenţă soluţionarea. În momentul de faţă nu au fost încă audiate persoane", a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Educatoarea a fost înregistrată de mama unuia dintre copii atunci când ţipa şi îl jignea pe acesta

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici