ISMB: Rata abandonului şcolar, redusă cu 10 la sută în Capitală şi judeţul Buzău

Rata abandonului şcolar a scăzut cu 10 la sută în învăţământul obligatoriu şi respectiv cu 15 la sută în rândul elevilor de etnie romă sau cu cerinţe educative speciale, în Bucureşti şi judeţul Buzău, prin implementarea unui proiect european în 45 de şcoli, potrivit ISMB.

276 afișări
Imaginea articolului ISMB: Rata abandonului şcolar, redusă cu 10 la sută în Capitală şi judeţul Buzău

ISMB: Rata abandonului şcolar, redusă cu 10 la sută în Capitală şi judeţul Buzău (Imagine: Marius Vasilica/ Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul a fost derulat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Fundaţia Federico II Italia, timp de 36 de luni, în 45 de şcoli din municipiul Bucureşti şi judeţul Buzău.

În cadrul proiectului, s-au dezvoltat 120 de clase de tip "A doua şansă" pentru reintegrarea a 2.700 de tineri şi adulţi care au părăsit timpuriu şcoala şi care nu au absolvit învăţământul obligatoriu. De asemenea, prin acest proiect au fosat menţinuţi în sistemul educaţional 900 de elevi expuşi riscului de părăsire timpurie a şcolii, ei beneficiind de servicii integrate de consiliere.

Proiectul a avut ca obiectiv reducerea ratei abandonului şcolar cu 10 la sută în învăţământul obligatoriu şi cu 15 la sută în rândul elevilor de etnie romă sau cu cerinţe educative speciale, prin îmbunătăţirea mediului educaţional în cele 30 de şcoli din municipiul Bucureşti şi 15 şcoli din judeţul Buzău, toate obiectivele fiind îndeplinite.

Tot prin acest proiect, 150 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale au fost reintegraţi în unităţi de învăţământ, mai ales în judeţul Buzău.

Totodată, proiectul a permis pregătirea a 1.200 de cadre didactice în domeniul egalităţii de şanse, gen, nediscriminare şi respect pentru diversitate, profesorii lucrând cu copii cu risc de părăsire timpurie a şcolii, copii cu cerinţe educative speciale, tineri/adulţi care nu au finalizat învăţământul obligatoriu, tineri/adulţi care au părăsit timpuriu şcoala.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici