ISMB recomandă comitetelor de părinţi să nu se implice în igienizarea şi reabilitarea şcolilor

Reprezentanţii ISMB au precizat că recomandă asociaţiilor şi comitetelor de părinţi ale claselor să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi reabilitare a spaţiilor şcolare, întrucât aceste acţiuni se află în responsabilitatea “exclusivă” a administraţiilor locale.

130 afișări
Imaginea articolului ISMB recomandă comitetelor de părinţi să nu se implice în igienizarea şi reabilitarea şcolilor

ISMB recomandă comitetelor de părinţi să nu se implice în igienizarea şi reabilitarea şcolilor

ISMB, reprezentat de Inspectorul Şcolar General, Ioana Mihaela Neacşu, împreună cu preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi-Bucureşti, Eugen Ilea, recomandă asociaţiilor de părinţi şi comitetelor de părinţi ale claselor “să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare”.

Recomandările vin în condiţiile în care şcolile trebuie pregătite pentru noul an şcolar 2019-2020.

Într-un comunicat transmis MEDIAFAX, reprezentanţii ISMB si FNAP- Bucuresti şi-au motivat recomandarea spunând că acest tip de acţiuni se află în “responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale”.

“ISMB şi FNAP-Bucureşti încurajează comunicarea directă a reprezentanţilor părinţilor cu directorii unităţilor de învăţământ, în vederea prioritizării investiţiilor care trebuie realizate şi a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului şcolar 2019-2020”, se precizează în sursa citată.

Reprezentantii ISMB şi FNAP-Bucureşti au conchis spunând că rolul de susţinător al activităţilor din şcoli pe care le au asociaţiile de părinţi “trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educaţional şi să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin activităţi care nu aparţin ca responsabilitate acestora”.

Taguri:
scoli,
ismb,
parinti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici