Israelian căutat de autorităţile de la Tel Aviv pentru două crime, prins de poliţiştii ieşeni

Un cetăţean israelian, în vârstă de 32 de ani, căutat de autorităţile de la Tel Aviv pentru comiterea a două crime, a fost prins de poliţiştii ieşeni într-o sală de jocuri din municipiu, bărbatul fiind reţinut de către procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1769 afișări
Imaginea articolului Israelian căutat de autorităţile de la Tel Aviv pentru două crime, prins de poliţiştii ieşeni

Israelian căutat de autorităţile de la Tel Aviv pentru două crime, prins de poliţiştii ieşeni (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Bărbatul fusese dat în urmărire internaţională de către autorităţile din Israel, fiind acuzat de comiterea a două crime în luna noiembrie a anului trecut, pe teritoriul aceluiaşi stat.

În cursul zilei de luni, cetăţenul israelian a fost prins de către poliţiştii ieşeni, într-o sală de jocuri din municipiu.

În urmă cu două zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a primit o cerere de arestare în vederea extrădării, emisă de autorităţile judiciare israeliene pe numele cetăţeanului din Israel.

Întrucât existau date că persoana în cauză a intrat în România în cursul lunii decembrie 2015 ca turist şi intenţiona să părăsească teritoriul ţării pentru a se duce în Maroc, s-a dispus atât urmărirea naţională, cât şi consemnul la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit IGPR, pentru depistarea cetăţeanului din Israel poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, procurorii dispunând reţinerea sa pentru 24 de ore.

El a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, iar în cursul zilei de marţi urmează să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare, în vederea extrădării.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii, precum şi de sprijinul Serviciului Judeţean de Imigrări Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici