ISU: Reprezentanţilor mall-urilor trebuie să anunţe evenimentele la care sunt peste 200 de persoane

Reprezentanţilor mall-urilor şi primăriilor trebuie să anunţe evenimentele la care urmează să participe peste 200 de persoane în spaţii închise, avertizează ISU Sibiu în urma incidentelor de la Piatra Neamţ, unde 9 persoane care asistau la un concert au avut nevoie de asistenţă medicală.

960 afișări
Imaginea articolului ISU: Reprezentanţilor mall-urilor trebuie să anunţe evenimentele la care sunt peste 200 de persoane

ISU: Reprezentanţilor mall-urilor trebuie să anunţe evenimentele la care sunt peste 200 de persoane

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a transmis, luni, o avertizare primăriilor şi reprezentanţilor mall-urilor din judeţ să anunţe evenimentele la care preconizează că vor avea mai mult de 200 de persoane într-un spaţiu închis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că primăriile sau reprezentanţii mall-urilor vor trebui să comunice ISU dacă au evenimente la care se aşteaptă la prezenţa a peste două sute de persoane într-un spaţiu închis.

"ISU Sibiu notifică administratorii de mall / hipermarket / primării din judeţul Sibiu, solicitând acestora să comunice inspectoratului manifestările care presupun prezenţa a minim 200 de persoane (în spaţii închise), ce urmează a fi organizate în clădirile administrate. De asemnenea, în notificare vor fi amintite principalele obligaţii ce revin organizatorilor în astfel de situaţii”, a spus Bianca Săbău.

Avertizarea ISU Sibiu vine după incidentul de la Piatra Neamţ, unde, vineri seară, nouă persoane s-au simţit rău la concertul Carla's Dreams, care a avut loc într-un complex comercial, patru fiind transportate la spital. Concertul trupei Carla's Dreams de la Piatra Neamţ a fost oprit după ce oamenii s-au simţit rău din cauza căldurii şi a aglomeraţiei. Ulterior, Poliţia Neamţ a deschis un dosar penal pentru vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a amendat cu 15.000 de lei managerul complexului comercial.

Ulterior, IGSU a anunţat că pompierii de la inspectoratele din ţară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligaţiile cele revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici