ISU: secţia spitalului din Ploieşti a fost amendată deoarece nu avea autorizaţie la incendiu

ISU Prahova anunţă că în luna februarie, Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Ploieşti a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă de 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

395 afișări
Imaginea articolului ISU: secţia spitalului din Ploieşti a fost amendată deoarece nu avea autorizaţie la incendiu

ISU: secţia spitalului din Ploieşti a fost amendată deoarece nu avea autorizaţie la incendiu

Potrivit ISU, spitalul din Ploieşti a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010. Ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, dar între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

În luna februarie, Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, au explicat cei de la ISU Prahova.

În ceea ce priveşte incendiul de joi, pompierii urmează să stabiliească cauza probabilă de producere a evenimentului. Ei au prezentat numărul echipajelor care au intervenit la faţa locului.

„La ora 4,36 la nivelul judeţului a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie. La faţa locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 2 descarcerări, 9 ambulanţe SMURD, 1 ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă şi 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulaţe SMURD şi 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acţionat 17 echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova şi 37 de cadre de la IPJ”, a anunţat ISU Prahova.

Joi dimineaţa, pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienţi de 74 şi 75 de ani, care au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă şi o infirmieră care supravegheau pacienţii. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca.

„Având în vedere fumul dens degajat pe secţia în care se aflau 21 de pacienţi s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Judeţean Ploieşti, 3 au refuzat transportul la spital şi cei 2 care au decedat”, au precizat reprezentanţii ISU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici