Isvoranu: Nu cred că bugetarii acceptă benevol concediu fără plată

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că bugetarii vor da statul în judecată dacă îi va obliga să îşi ia concediu fără plată, afirmând că salariaţii nu vor accepta de bunăvoie să îşi ia zece zile libere fără să fie plătiţi.

57 afișări
Imaginea articolului Isvoranu: Nu cred că bugetarii acceptă benevol concediu fără plată

Isvoranu:Nu cred că bugetarii acceptă benevol concediu fără plată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Liderul sindical subliniază că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ştie că nu există nicio posibilitate legală pentru a trimite în concediu fără plată bugetarii şi va trebui să se aştepte la procese.

"Îmi este greu să cred că angajaţii vor accepta benevol concediu fără plată, cred că aceştia vor da statul în judecată", a spus Isvoranu.

Preşedintele "Spiru Haret" consideră că în învăţământ este o situaţie specială şi angajaţii nu pot fi trimise în concediu fără plată, deoarece elevii ar rămâne fără cadre didactice.

"Concediul fără plată afectează stabilitatea în sistem şi astfel se pierd drepturi deja câştigate", a adăugat lidrul sindical.

Potrivit lui Isvoranu, economia făcută de Guvern prin aplicare acestei măsuri este "una extrem de mică".

Procedura de stabilire a zilelor libere fără plată va fi stabilită de fiecare minister în parte, cu respectarea legii, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a făcut un apel către angajaţii din sistemul public să înţeleagă necesitatea acestei măsuri temporare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici