Îţi deschizi magazin şi te temi de hoţi? Cine rupe alarmele din plastic poate face mai multă închisoare

  • Ruperea siguranţelor din plastic din magazine pentru a fura haine este pedepsit mai aspru
  • ICCJ spune că vorbim despre furt calificat, nu despre furt în formă simplă
  • Furtul calificat este pedepsit cu închisoare mai mare, adică de la 1 la 5 ani închisoare
573 afișări
Imaginea articolului Îţi deschizi magazin şi te temi de hoţi? Cine rupe alarmele din plastic poate face mai multă închisoare

Dacă vrei să îţi deschizi un magazin şi te temi de hoţi, află că judecătorii au tranşat o problemă în privinţa siguranţelor din plastic montate pe obiecte. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat un  recurs în interesul legii şi a stabilit că cine scoate siguranţele de alarmă este pedepsit pentru furt calificat şi nu pentru furt în formă simplă.

Condamnarea face diferenţa între cele două: furtul calificat este  pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani, în vreme ce pentru furtul în formă simplă făptaşul scapă mai ieftin.

Judecătorii de la instanţa supremă au opinat că cine rupe siguranţele de alarmă din plastic depune efort suplimentar şi dă dovadă de îndrăzneală şi de voinţa de a trece peste orice obstacol pentru a fura.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici