Iurie Darie, operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", pentru a-i fi scos lichidul din zona creierului. Starea actorului este stabilă

Actorul Iurie Darie a fost operat, luni, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, pentru a-i fi scos lichidul acumulat în zona creierului. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, actorul s-a trezit după anestezie, a fost dus în salon, iar starea lui este stabilă, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florian Bica.

1696 afișări
Imaginea articolului Iurie Darie, operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", pentru a-i fi scos lichidul din zona creierului. Starea actorului este stabilă

Iurie Darie (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Intervenţia a constat în montarea unui sistem de drenaj ventriculo-peritoneal ce va ajuta la eliberarea lichidului în plus care se acumulează în zona creierului. Un capăt al sistemului a fost montat la ventriculul cranian, iar lichidul acumulat în exces se scurge în peritoneu", a explicat medicul Florian Bica, precizând că pacientul poate rămâne cu acest sistem toată viaţa.

Iurie Darie s-a trezit după intervenţia chirurgicală, care a durat aproximativ o oră, şi a fost dus în salon, a mai spus Florian Bica. 

"Starea postoperatorie este bună, s-a trezit, dar este puţin ameţit din cauza anesteziei", a precizat Bica.

Intervenţia chirurgială trebuia să aibă loc în 16 mai, însă atunci a fost amânată din cauza unei infecţii urinare care trebuia tratată înainte de operaţie.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost adus în 10 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".

Anul acesta, în martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici