Izolarea şi căsnicia nu au mers mână-n mână. Numărul divorţurilor cauzate de violenţa domestică a crescut cu 50%

  • Avocatul litigant, Silviu Faier, explică faptul că numărul divorţurilor a crescut în ultima lună, din cauza violenţei
  • Femeile sunt victimele violenţei domestice
  • 75% dintre clienţi doresc să înceapă procedura de divorţ după ieşirea din carantină
  • Izolarea sporeşte tensiunile dintre soţi
1315 afișări
Imaginea articolului Izolarea şi căsnicia nu au mers mână-n mână. Numărul divorţurilor cauzate de violenţa domestică a crescut cu 50%

Sursa FOTO: Profimedia

Solicitările de divorţuri şi plângeri penale, aproape s-au dublat. Şi asta doar în ultima lunã, susţine avocatul Silviu Faier.

„Dacă anterior stării de urgenţă, aveam în medie 4 solicitări noi pentru divorţuri, lunar, şi cam tot atâtea pentru plângeri penale şi ordine de protecţie, ambele grefate pe situaţiile de violenţă domestică, din dată de 16 martie până pe dată de 16 aprilie, am inregistrat pe rolul biroului nostru, 6 noi dosare de cereri de divorţ şi cam tot atâtea de ordine noi de protecţie.”

Izolarea a sporit tensiunile între parteneri, susţin avocaţii. În toate divorţurile care au avut ca motiv violenţa domestică, victime au fost doar femeile, susţine Silviu Faier.

„În ceea ce priveşte violenţă domestică ce conduce la dosare de divorţ, la ordinele de protecţie sau la plângerile penale, această are la bază cauze multiple, cum ar fi izolarea, nesiguranţă vieţii, grijiiile financiare, generate de situaţia economică dar şi de imposibilitatea desfăşurării activităţii zilnice cu care erau obişnuiţi.”

Din cauza pandemiei, contractele de asistenţă juridică s-au încheiat prin corespondenţă electronică iar 75% dintre persoane au optat să înceapă procedura de divorţ după ieşirea din carantină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici