Izvoarele minerale din Slănic Moldova, închise de proprietarul terenului. Primăria a făcut plângere

Izvoarele minerale din staţiunea balneară Slănic Moldova, unul din principalele puncte de atracţie pentru turişti, au fost închise de proprietarul terenului care, potrivit autorităţilor locale, nu ar avea dreptul şi asupra respectivelor resurse, primarul oraşului făcând plângere penală la Poliţie.

1313 afișări
Imaginea articolului Izvoarele minerale din Slănic Moldova, închise de proprietarul terenului. Primăria a făcut plângere

Izvoarele minerale din Slănic Moldova, închise de proprietarul terenului. Primăria a făcut plângere (Imagine: Dan Duta/Mediafax Foto)

Poliţiştii băcăuani au declanşat o anchetă în staţiunea balneară Slănic Moldova în urma unei plângeri penale făcute de către primăria din localitate, după ce izvoarele minerale din zonă au fost închise de către proprietarul terenului pe care se află acestea.

În fapt, deţinătorul terenului a închis pompele din clădirea în care apa este adusă prin conducte din munte, fiind blocată inclusiv uşa de acces în imobil.

Potrivit autorităţilor locale din Slănic Moldova, închiderea izvoarelor reprezintă un abuz din partea proprietarului terenului, în condiţiile în care acesta nu ar avea dreptul şi asupra resursele minerale, respectiv a apelor cu efect terapeutic.

"Este un sabotaj asupra bunei funcţionări a staţiunii, aducând prejudicii imense întregului oraş. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri se plâng deja că le fug turiştii care vin în staţiune special pentru apa minerală cu efect terapeutic. Cel care a închis izvoarele trebuie să răspundă pentru acţiunea sa fără precedent în istoria staţiunii şi, în consecinţă, am făcut plângere penală la poliţie", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Slănic Moldova, Andrei Şerban.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bacău confirmă înregistrarea plângerii făcute de către primarul din Slănic Moldova, fiind începute cercetările în acest caz.

"S-a depus o sesizare cu privire la închiderea izvoarelor de la Slănic Moldova. În prezent, se fac cercetări pentru a stabili împrejurările ce au condus la această situaţie", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Staţiunea Slănic Moldova este renumită pentru cele 20 de izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale. Izvoarele au fost descoperite încă din anul 1801, iar în 1852 s-au făcut primele teste chimice, 25 de ani mai târziu apărând primele instalaţii balneare. De-a lungul timpului, calităţile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obţinute la expoziţiile internaţionale de la Paris, Viena şi Frankfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici